ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
JaponcuB
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Aralık 2010 12:13
Son Ziyaret:
05 Ocak 2011 23:31
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Göbel
Doğum Tarihi:
11 Ekim 1986
Yaş:
37
İl:
Kars
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Balıklarım Çiftleşiyorumu ?
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Sürekli diğer balıkları kovalama ve rahat bırakmama.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 100 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: köpekbalığı, vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 23 derece

Filitrasyon: -

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: -

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Arkadaşlar beyaz japon balığım sürekli teleskoplarımın peşinden ayrılmıyor, bir rahat bırakmıyor zavallı hayvanları. Dişleri olmadığı için zarar vereceğini düşünmüyorum ama teleskoplarım son derece bezmiş gözüküyolar. Acaba çiftleşiyor mu, yoksa rahat mı bırakmıyor ve ne yapabilirim?
özkoçak2010-12-30 13:15:16
Japon balığı kan toplaması
Bol bol tuz banyosu yaptır. Dahada ilerlerse bütün akvaryumcularda bulunan yara ilaçlarınıda tuz banyosunun yanından kullan Japon balıkları bu tür dış yaralara parazitlere dayanıklı bir balık türüdür düzgün koşullar sağlanırsa düzeleceğini umut ediyorum.
Balığım İntihar ediyor galiba
Merhaba Buğrahan bey,

Anlaşılan balıklarınız pek ışıktan hoşlanmıyor bunun dışında sebeplerde olabilir akvaryumunuz dikdörtgenmi yoksa yuvarlaksı yapıdamı ? çünkü yuvarlağımsı camlar ışığı kırar ve balığın sitrese girmesini büyük ölçüde etkiler bunun yanında ampulünüz kaç watt ?
Japon balığı neden su yüzeyine yakın yüzüyor
Bu arada vatozlar aç kaldığında japonlara saldırabilir Haydar bey. Arkadaşımın akvaryumunda aynen bu şekilde bi katliyam olmuştu o günden beri 1 yada 2 vatoz beslerim akvaryumumda  besinlerinede dikkat ederim ve fazla büyümeden hemen satar tekrar küçük vatoz alırım büyüklerin saldırma riski dahada fazla. Sizide baştan bilgilendiriyim sonra üzülmeyin iyi akşamlar..
Japon balığı neden su yüzeyine yakın yüzüyor
Merhaba Haydar bey,

Japonların miydesi olmadığından dolayı yeme aşırı ilgi duyarlar ve bazı japonlarda bu ilgi kat kat fazladır üzülmeyin balığınızda birşey yok sadece yukardan beslenmeye alışık olduğu için yukarıdan ayrılmıyor :) buda keyfinin yerinde olduğunu gösterir. Saygılar..
Strese giren balığımı nasıl yaşatırım
Geçen gün en sevdiğim balığımda aynen o şekilde öldü Tolga bey. Bende okadar araştırdım ama birşey bulamadım muhtemelen balığınız ölücek ama aramaya devam edin Allahtan ümit kesilmez..
Kıl kurdumudur kancalı kurtmudur kanser oldum
Merhaba Erdal bey, karantina akvaryumundada çıkıyorsa arkadaşın dediği gibi iç parazittir muhtemelde dışkı yoluyla çıkıyodur önerim canlı yem kullanmamanız ve 2 baş sarmısağı ezip yemlerine katmanız işe yarıyabilir inşallah bu sorunun üstesinden gelirsiniz..
japon balıklarıma ne olmuş olabilir
Öncelikle merhaba Hasan bey. Çok yanlış yapmışsınız balıklar karanlık ortamlardan hoşlanır ve oturma odası bu yüzden bi akvaryum için uygun değildir.Önerim geceleri daha az ışık yakılan bir odaya taşımanız olur yoksa ışığın verdiği stresten akvaryumunuzda ürkekliği bırakın strese bağlı ölümler gerçekleşebilir. f.torres2010-12-25 01:25:46
Mantar Hastalığı
Dostum balığın pullarında pamuğa benzer çıkıntılar oluşmasına mantar hastalığı denir. Gerekli koşullar sağlandığında ve bütün akvaryumculardan bulabileceğin mantar hastalığı ilaçları ile hastalığı bitirebilirsin.
Japonum su yüzeyine çekiliyor
Öncelikle meraba dostum. Balığınız muhtemel içten bi rahatsızlığı var ve bu rahatsızlıklara genelde bi çare bulunmaz... Ama garip hareketlerinin nedeni ışıkta olabilir bide ışık kapalıyken yem ver aynı hareketleri yapıcakmı buraya yazarsan daha iyi anlaşılır hastalık nedeni..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.