ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Aurum-Fish
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Haziran 2014 11:41
Son Ziyaret:
26 Aralık 2014 19:19
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özay SENAR
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1990
Yaş:
34
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özay SENAR

SON 10 MESAJI

Artemia Kullanmak İstemiyorum
Artemia, su piresi, tubifex, mikrokurt vs. gibi şeylerle uğraşmak istemiyorum. Canlı doğuranlar için protein bakımından zengin hangi yemi önerirsiniz? Aurum-Fish2014-08-21 16:46:57
İlan kategorilerinin detaylandırılması
Aynı konuyu ben de "Diğer İlanlar" için açmayı planlıyordum Onur Bey. Bu konuya değindiğiniz çok iyi olmuş. Diğer İlanlar'a baktığımızda karides, kerevit, salyangoz, japon ama en çok da vatoz ilanlarını görüyoruz. 

Örneğin ara ara "Acaba cins japon ilanı var mı?" diye ilanlara bakmak istesem 9 sayfayı da taramam gerekiyor. Büyük ihtimalle yeküne vurduğumuzda bu 9 sayfanın 6 sı vatozlara 2 si omurgasızlara son bir sayfa da gerçekten "Diğer ilanlara" aittir. 

Hal böyleyken alım-satım sayısı "diğerleri" ile karşılaştırılamayacak kadar çok olan vatozların ve omurgasızların kendilerine ait ilan başlıkları olsa, hem sadece vatoz veya omurgasız arayanlar rahat eder hem de bunların dışında kalan canlıları arayanlar rahat eder. 
128 LT GOLDFİSH TANK
Balıklar harika, güle güle besleyin inşallah.
Japon Balığı Türleri
[QUOTE=kralexxx][QUOTE=tlgtck]Sizin Calicolar şimdiye kadar hiç gelmedi sanırım veya ben atladım..
Varsa fotolarını koyabilirseniz.. Siyahlar gibilerse çok iyi.

[/QUOTE]
 
 
Calicolar 1 hafta içinde elimde olacaklar, ayrıca calico ranchu ve siyah ranchuda yazdım bakalım.
ha birde ponpon goldfish var.
[/QUOTE]

Hasan Bey, gelecek balıkları sabırsızlıkla bekliyorum. İnşallah umduğunuz şekilde olur da her şey benim diğer balıklarla birlikte onlardan da alırım :D
Aurum-Fish2014-07-11 14:59:13
Özel Tür Japon Günlüğü - Yeni Video 31/7/2015
Murat Bey elinize sağlık. Fotoğraflar, tank, canlılar ve bitkiler çok güzel maşallah.
Gold Fish Akvaryumu Kurma ve Forum Okumaları
Açıklamalı- Üyelerin Kullandığı İlaç Ve Vitaminler başlığında şimdilik “Su Düzenleyicileri” ve “Vitaminler”e ilişkin bir şeyler yazmaya çalıştım. Aynı başlığa inşallah ilaçları da ekleyip, bir başlıkta da hobicilerin ev yapımı yemlerine ilişkin tarifleri ile kullandıkları/önerdikleri yemlerin internet sayfalarını derlemeyi düşünüyorum.

Bir yandan da ‘Bitkili Japon Akvaryumu Olur Mu?”, “Japon Akvaryumuna Kum/Dekor/Arka Plan Olarak Ne Önerirsiniz?” gibi sorulara cevap bulunabileceğini düşündüğüm, yine üyelerimizin tank tanıtımlarından örnek fotoğraf ve videoların bulunduğu bir başlık açmayı düşünüyorum. Böylece ilgili üyenin tankını beğenen yeni kurulum yapacak ya da dizayn değiştirme niyetinde olan diğer akvaristler, o üyenin başlığına daha kolay ulaşmış olacaklar.

Sakarya Nehrinin Doğduğu Yer - Mükemmel

[QUOTE=bettaman]Dostum keşke paylaşmasaydın, karides bir harikaymış, şimdi bizim karides meraklıları gidip o karidesleri toplarlar oradan, soyunu tüketirler vallahi...  [/QUOTE]

Haberin içeriğinde şöyle diyor:

"...Gökgöz denilen yerde binlerce karidesle karşılaştık. Osmangazi Üniversitesi'nden hocalarımızla irtibata geçerek bunları araştırdığımızda endemik tür olma ihtimalinin yüksek olduğu söylendi..."

Bu anlamda Akademik çalışmalar yapılıyor olması müthiş bir şey,

Yine izleyen kısımda:

"...8 metre derinlikteki Karaburgu bölgesinde iki kaynak bulunduğunu ifade eden Erkan Balk, buradan saniyede 6 ton su çıktığını söyleyerek Sakaryabaşı projesi ile ilgili ticari kaygılar güdülmediğinin altını çizdi. Bölgenin kırılgan yapısı nedeniyle tahribata neden olmamak için 15 günde bir en fazla 8 kişinin dalmasına izin vereceklerini kaydeden Balk sualtı fotoğrafçılarının gösterdiğini de belirterek "Proje şu anda özellikle yurt dışında su altı fotoğrafçıları tarafından büyük ilgi gördü. "

Deniyor. Yine bu anlamda tahribattan çekinildiği için dalışlar bile belirli periyotlara bölünmüş ve dalgıç sayısı da sınırlanmış. O yüzden türlere zarar verilmesi gibi bir ihtimal gözükmüyor.Böyle girişimler gerçekten insanı duygulandırıyor. Aurum-Fish2014-07-03 12:25:39
Açıklamalı- Üyelerin Kullandığı İlaç ve Vitaminler
 VİTAMİNLER:

à Deepfix Fishtavit Vitamin: Üretici internet sayfasında yer alan açıklama:

Açıklama:

Balık yemlerini vitamin bakımından zenginleştirmek,

Damızlık verimini arttırmak

Yavru büyümesini hızlandırmak

Akvaryum ortamında oluşan stresi azaltabilmek

Hastalık sırasında ve sonrasında direnci arttırmak amacıyla güvenle kullanılır.

 

Kullanım:

Akvaryum suyuna: Vitamin ihtiyacını karşılamak için akvaryumda beslenen balıklarının sularına her 40 litreye 0,5 ml şeklinde haftada 2-3 kez verilir. (0,5 ml = 10 damladır).

Yemler ile birlikte: Vitamin ihtiyacını karşılamak ve hastalıklara karşı direnci sağlamak amacı ile 10 gr yeme 0,5 ml şeklinde verilir. Bu uygulamayı balığınızın büyüklüğüne göre, günlük 1 balığın tüketeceği yem miktarının üzerine 1-2 damla şeklinde damlatıp yem vitamini emdikten sonra verilecek şekilde uygulanabilir. Bu şekilde haftada 3-4 gün kullanılabileceği gibi, vitamin eksikliği ve yetersiz beslenme düşünüldüğünde her gün de kullanılabilir.

Analiz Değerleri (1 ml için):

Vitamin A 1000 IU, Vitamin D3 120 IU, Niacin 3 mg, Vitamin C 2,2 mg, Ca-D-Pantotenat 1 mg, Vitamin E 1 mg, İnositol 0,5 mg, Vitamin B1 0,4 mg, Vitamin B6 0,4 mg, D-Biotin 8 µg, Vitamin B12 0,04 µg

 

İlgili internet sayfası:

http://www.deepfix.com/product/fishtavit/

 

 

à Biyoteknik Vitafish: Üretici internet sayfasında yer alan açıklama:

 Kullanım Sahası:

Akvaryumlardaki süs balıklarının :

Vitamin ihtiyaçlarını karşılayarak daha sağlıklı gelişmelerini sağlamak,

Üreme süreçlerini daha erken başlamasını temin etmek,

Stresten korumak,

Solan renklerini eski canlılığına kavuşturmak için kullanılır.

Balıkların yemlerine veya akvaryum suyuna damlatılarak kullanılır.

 Bileşimi: 30 cc içinde/Composition:Each 30 cc contains:

Vitamin A: 150.000 I.U., Vitamin D3: 15.000 I.U., Vitamin E: 150 I.U., Vitamin C: 1.500 mg, Vitamin B1: 60 mg, Vitamin B2: 60 mg, Vitamin B6: 60 mg, Vitamin K3: 30 mg, Vitamin B12: 0,15 mg, Niacin: 300 mg, Kal.Pantotenat / Cal. Pantothenat: 150 mg, Folik Asit/Folic Acid: 15 mg, Biotin / D-Biotin: 0,3 mg, Cholin Chloride: 300 mg, Astaxanthin: 1,5 mg

 

Kullanım Şekli ve Dozu:

Balıkların yemlerine damlatılacaksa: 20 litre akvaryumlarda 10-15 adet balık için verilecek bir günlük yemlerine iki günde bir 5 damla damlatılır. Büyük akvaryumlarda balık miktarına göre damla adedi çoğaltılır.

Akvaryum suyuna damlatılacaksa: Koruyucu olarak: Her hafta 20 litre akvaryum suyuna 5-10 damla ilave edilir. Hastalık süresince ve sonrasında iki günde bir 20 litre akvaryum suyuna 5 damla ilave edilir. Taşıma sırasında, su değişiminde 20 litre akvaryum suyuna 5-10 damla kullanılır. Balık üretiminde, yavru balık yetiştiriciliğinde her iki günde yavru miktarına göre 20 litre akvaryum suyuna 1-5 damla ilave edilir.

Bu Bir İlaç Değil, Yem İlavesidir.

İlgili internet sayfası:

www.biyoteknik.com/doc/prospektus/Vitafish.pdf

 

à Sera Fistamin: Üretici internet sayfasında yer alan açıklama:

Güçlü bir bağışıklık sistemi için multivitaminler

Besinin üzerine damlatmak üzere 12 değerli vitamindeki lezzetli emülsiyon; stres, hükümran kavgalar, yeni ilaveler, hastalıklar gibi özel durumlarda ya da beslenme esnasında ideal bir ek besindir.

Sera fishtamin aynı zamanda dondurulmuş gıdaların ve vitaminler ile Artemia naupliinin arttırılması için mükemmel derecede uygundur. Artık yem yemeyen hasta balıklar, ekstra vitamin porsiyonlarını doğrudan alırlar.

İpucu: vitaminler, ışığa karşı hassastır! Balığın artık yem yememesi halinde, akvaryum suyunun dozu, ışığın kapatılmasından sonra akşam saatlerinde dahi ayarlanmalıdır.

İlgili internet sayfası:

https://www.sera.de/tr/ueruenler/in_category/vitaminler-1792/product/sera-fishtamin.html

 

à Azoo Goldfish Vitamins: Üretici internet sayfasında yer alan açıklama:

FERATURES:

1. Contains multi-vitamins and Glucan. (Multi-vitamin ve glukan içerir.)

2. Fish can absorb the vitamins through water by gills quickly. (Balıklar vitaminleri, su vasıtasıyla solungaçları üzerinden çabucak özümseyebilir.)

3. Promotes fish a strong resistance of disease in a close system. It also can  help fish to adapt a new environment and pass the critical stage. (Balıkların hastalıklara karşı olan direncini arttırır, yeni tanka/suya adapte olmalarını kolaylaştırır.)

4. Replenishes fish with full vitamins to avoid nutritional diseases. (Beslenmeyle ilgili hastalıklara karşı balılara vitamin takviyesi sağlar.)

İlgili internet sayfası:

 

Sakarya Nehrinin Doğduğu Yer - Mükemmel

Daha önce verildi mi ya da konuyu doğru yere açtım mı bilmiyorum ama internette gezerken rastladığım ve çok hoşuma giden bir haberi paylaşmak istiyorum.

 

Sakaryanın kaynağında çekilmiş muhtemeşem fotoğraflar ve videolar var haberin içeriğinde. İyi seyirler.

 

http://www.dha.com.tr/sakarya-nehri-iste-buradan-doguyor_706356.html











 
Aurum-Fish2014-07-02 10:57:48
96 lt Japon Akvaryumum
Geçmiş olsun Korhan Bey. Ben de yeni kurulum yapacağım için bütün tank tanıtımlarını okumaya çalışıyorum. Yukarıda yazıldığı gibi ilaç, yem, geniş hacimli tanklar temin ederek elimizden geleni fazlasıyla yapıyoruz. Üzülmekte elbette haklısınız ama bu kayıplar belki gelecekteki diğer kayıplara engel olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.