ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Randomizer
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Kasım 2006 18:21
Son Ziyaret:
27 Şubat 2007 15:38
Toplam Mesaj:
29 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
01 Ağustos 1979
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tolga Emir Buyurgan

SON 10 MESAJI

Tedavilerinden sonuç alanlar buraya
*. Arkadaşımın pangasus larının gözleri buğulanmış ve üzerlerinde pamukçuklar oluşmuştu. İlk izlenim olarak akvaryum oldukça bakımsızdı. Balıkları tedavi tankına aldık ve mikofishle 20 ltreye 5cc dozunda tedaviye başladık. Bu sırada diğer akvaryumun şartlarını iyileştirdik. Bir kaç gün sonra semptomlar azalmaya başladı. 1 hafat kadar sonra balıklar düzeldi.

*. 200lt cichlid tankında nitrat patlaması oldu. Bunu takiben balıklarda kuyruk ve yüzgeç erimesi başladı. Nitrat seviyesini uzun süre düşürmek mümkün olmadığından olsa gerek tedavi tankında sera bactopurla tedavi edilen ve düzelme gözlemlenen balıklarda ana tanka geçişten bir süre sonra hastalık nüks ediyordu.

Sonuç: Nitrat düştükten sonra problem kendiliğinden düzeldi.
Sürtünme Tedavisinde Son Nokta-Tuz oranı
Murat bey, kontrollü deneylerle yöntemi geliştirdiğinizden bahsetmişsiniz. Ne tür deneyler yaptığınız konusunda biraz açıklama yapabilirmisiniz?
El Yapımı Hava Motoru
Arkadaşlar kusuruma bakmayın ama anlamadığım şey bu başlık altında birçok kez ticari ürünlerden bahsedilmiş ve tavsiye edilmiş.

Kendin Yap Sistemler
Bunun farklı bir anlamı varda ben mi anlamıyorum?
co2tüp alarak mayaya çözüm bulabilirmiyiz
Ufak boyutlu co2 tüpleri var bu açıdan yer işgali problemi çözülebilir belki ancak hem kendi hemde balıklarımızın güvenliği için çok mantıklı gelmiyor.
Bambu ve Nitrat İlişkisi.
Bambularla ilgili bende deney yapmayı düşünüyrdum ancak bunu tankta yapmanın çok doğru sonuçlar vermeyeceği kanısına vardım. Daha sağlıklı sonuç almak için farklı bir fikir/tavsiyem olucak.

2 litrelik bir şişe içerisine akvaryumdan su doldurup ölçüm yapın. İçerisine bir adet sağlıklı bambu atın. Ve isterseniz hergün yada bir haftalık ölçümlerle bambunun ne kadar nitrat tükettiğini tespit edin.
Bu yöntemle akvaryum ortamını birebir yansıtmasak da bambuların nitrat tüketimi hakkında net bir fikir edinebiliriz.


no3: 100-250
Cihat bey okuduğum bir makalede küçük partiküllü kumların dışkı üzerinde yığınlanarak anaerobik ortam oluşturduğu ve hidrojen sülfit oluşumuna neden olduğu yazmaktaydı.

Bunun dışında benim ince kumu değiştirme nedenim çok zor temizleniyor olmasıydı. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın belirli bir süre sonunda dip çekimiyle kumu yeterince temizlemek mümkün olmuyor. Bununda kendi tankımda nitratın yükselmesinin ana nedeni olduğunu düşünüyorum.
Deniz kumunu akvaryum için hazırlama
[QUOTE=lito]

Benim bütün akvaryumlarında 10 yıldır deniz kumu var. Deniz kumunu 1 gün suda bekletiyorum. Daha sonra 9-10 kez su ile yıkıyorum. Arkasından da kullanıyorum. Deniz kumunun en büyük faydası, diğer kumlara göre çok az pislik tutuyor ve çok kolayca temizleniyor.

Saygılarımla

 

[/QUOTE]

Murat Bey bütün akvaryumlarımda derken hangi balıkları beslediğinizden bahsedebilirmisiniz? Birde kullandığınız kumları sahilden mi tedarik ediyorsunuz yoksa hazırmı satın alıyorsunuz? Son olarakda acaba ülkemizde de hazır aldığımız kumlar satıcı yada imalatçılar tarafından işleniyor olabilir mi?

no3: 100-250
Cihat bey aynı sorunu bende malawi akvaryumumda yaşadım. Hatta yeni çözmeye başladım diyebilirim. Nitrat seviyelerim sizinkiler gibiydi. Önce dip çekimini sıklaştırdım 3 günde bir % 30 3 defa ve 2 kezde %50 değişim yapmama rağmen nitrat düşmedi. Öyleki test kitinden şüphelendim ama deneme ölçümlerinde problem olmadığını gördüm. İç filtrenin süngerini değiştirerek ve kumu tamamen çekip yeni kum ekleyerek nitrat seviyesini düşürmeyi başardım. Bende çok ince kuartz kum vardı. Tavsiyem eğer midye kırıklarının boyutu çok ufaksa daha iri taneli kumlarla değiştirmeniz.
 
Akvaryum kumu için öneriler.
Okan  beyin verdiği bilgi doğrudur.

Asit yanıklarında yapılacak en doğru şey nötralize edici bir maddeyle müdahale etmektir. Sabunda bu açıdan gayet uygundur. Ancak suyla yıkamak yapılacak en sonşeydir ibaresi çok doğru değildir. Bahsi geçen fiil üzerine su dökmek değil bol suyla yıkamaktır. Amaç zararlı maddeyi bir an önce ortamdan uzaklaştırmaktır. İlkyardım da herzaman en doğru müdahaleyi yapma imkanımız olmayabilir. Elimizin altında asidi nötralize edici bir madde yoksa müdahale için bunu aramak asidin derin doku yanıkları oluşturmasına neden olur. Bu gibi durumlarda bol suyla yıkamak en kısa çözümdür.

Bu bağlamda yanlış bilgiden ziyade eksik bilgi olarak nitelendirip, yöntemi uygulayacak arkadaşların yanlarında her ihtimale karşı sabun bulundurmalarını tavsiye edebiliriz sanırım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.