ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Sserhann
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Aralık 2016 21:45
Son Ziyaret:
09 Aralık 2016 21:33
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serhan Çelik
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serhan Çelik

SON 2 MESAJI

İstiridye
[QUOTE=Exedra][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/177766/istiridye.jpg[/IMG]
İstiridyeler, midyeler gibi bulundukları yerde sabit kalırlar. Ayakları ve kafaları yoktur ve yer değiştiremezler. Kalpleri, sinir sistemleri ve kabukları arasında tek bir kabuk kapayıcı kasları vardır. Solungaç solunumu yaparlar. Kabukların aralanmasıyla sudaki oksijen solungaç tarafından soğurulur. Bu yolla sudaki bitkisel ve hayvansal planktonları da alarak beslenirler.

Çoğu hermafrodit olmakla beraber ayrı eşeyli olanları da vardır. Atlas Okyanusu ve Kuzey Amerika'nın Büyük Okyanus kıyılarında bol rastlanan Virginia istiridyelerinin bazı türleri beşinci aya kadar erkek olarak yaşar ve sonraki aylarda dişiye dönüşerek yumurtlamaya başlarlar. İstiridyeler gri bir toz biçiminde milyonlarca yumurta döker. Bu yumurtalar denizde döllenir. Döllenen yumurtalar birkaç gün içinde açılır ve içinden larvalar çıkar. Bu larvalar bir iki gün serbestçe yüzdükten sonra sert zeminlere yapışırarak tutunurlar ve hayatları boyunca bu noktada sabit kalırlar.

İstiridyelerin midyelerden farkı daha dayanıklı olmaları ve midyeler gibi suyu çekmek için sifona ihtiyaç duymamalarıdır.İstiridyeler yaklaşık 30 yıl yaşayabilirler ve çok dayanıklı canlılardır.

Kendk akvaryumumdan örnek vermem gerekirse, ben 10 tane kum midyesi almıştım zamanla hepsi öldü daha sonra tuzlu su akvaristi olan bir abim bana istiridyeyi tavsiye etti.(daha dayanıklı olmalatı sebebiyle)
Ben 2 aydan beri,2 istiridyeyi akvaryumum da bakımyorum hiçbir sıkıntı yok ağızlarını açıp kapatarak sürekli suyu süzüyorlar,özel bir bakıma ihtiyaçları yoktur.Kabuk yapıları midyelerden farklıdır, midyeler daha biçimli bir kabuğa sahip iken, istiridyelerin kabuğu daha sert ve daha biçimsizdir, aynı zamanda istiridyelerin ağız yapıları dalgalıdır.

[K]Not:Kendi bilgilerim ve dış kaynaklardan (Vikipedi) alınan bilgilerle hazırlanmıştır.[/K][/QUOTE]

Merhabalar Exedra! Daha öncede söylediğim gibi ben tamamen bu konuda acemiyim, bir bilgim yok. Akvsryum kurmak ve Akvaryumda sadece İstiridyeler beslemek büyütmek ve İstiridyenden İnci almak amacında evime akvaryum kurmak istiyorum akuryum nasıl olucak suyu tatlı mu tuzlu mu olucak bilmiyorum
Dışardan yarım alarak evimde Akvaryumu istenilen şekilde kurmuş olsamda, İstiridyeleri nasıl bakımını yapıcam ve nasıl besliycem sudaki minarellerden besleniyorsa suyuna ne koyucam, suyu nasıl temizliycem, istiridyecikleri akvuryumda nasıl memnun edeceğim hayat şartı sağlıycağım. Bu konuda bana yardımcı olucak bilgiler yazar mısınız, teşekkür ederim sevgiler saygılar Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyetine selamlar
Pico Reef Kurulumu
[QUOTE=Exedra]Herkese merhabe çoğu kişi kendi akvaryumumu nasıl kurduğuku merak ediyorsu şimdi bunu burda aşama aşama tarif edeceğim.

Elimizde 10lt bir akvaryumumuz var ilk önce kuralımız şudur her 1lt suya 33gram tuz eklenmeli yalnız kullanacağımız su mutlaka damacana veya R.O su olmalıdır.Her neyse akvaryumumuza 2cm kum koyduk kayaları dekore ettik şimdi damacana duyunu akvaryuma döküyoruz ve 1lt ye 33gram tuz eklenecek şekilde akvaryuma tuz döküyoruz 10×33=330gram tuz.Sonra akvaryumun suyu bulanacaktır normal bir durun 4saat boyunc akvaryum böyle kalsın ama filtre çalışacak tabi. 4 saat geçtikten sonra tuz ölçer ile tuzluluğu kontrol ediyoruz tuzluluk 1.023-1.026 arası olmalı eğer fazla çıkarsa akvaryuma biraz tatlı su ekleyin ve tekrar ölçün eğer düşük çıkarsa biraz tuz ekleyin.Sonra aradan 24 saat geçtikten sonra sabırsız hobiciler için(yani benim gibi hobiciler[;)]) akvaryuma bakteri kültürü ekleyiniz ama tuzlu su akvaryumubu bakteri kültürü eklerken tatlı su için önerilen dozun 2katı kullanılmalı.Daha donra akvaryumu kendi haline bırakacağız ta ki diatom dedigimiz kahverengi yosunlar oluşana kadar bu yosunlar oluştuğu zaman artık amvaryumu yavaş yavaş hermit,yengeç,salyangoz,karides gibi canlılar ekleyebiliriz ayrıca bu canlılar döngünün oturmasına yardımcı olacaktır.Diatom yosunu belli bir süre sonra yok olacaktır yok olduğu zaman artık balıklarımızı suya ekleyebiliriz.

Yeni başlayankar için bakımı kolay balık türleri:
Palyaço balıgı
Papaz balığı
Damseller(Saldırgan ve bölgeci bir türdür)
Chromisler

Yeni başlayanlar için bakımı kolay mercan ve anemon türleri:
Domates anemonu
Sulcata(saldırgan bir türdür balıkları yiyebilir)
Mushroomlar
Star poyp
Button poyp
Zoa polyps[/QUOTE]

Selam Exedra Merhaba, nasılsınız, iyi olun her zaman. Ben Akvuryumda (olgun) İstiridyeler büyütmek yaşatmak istiyorum. Ve tamamen akvaryum kurmak ve istiridyeler yetiştirmek, bakımını yapmamak , beslemek konusunda hiç bir bilgim yok. Bu konuda bana birazcık temel bilgiler ve akvaryumun nasıl olması gerektiği ve olgun istiridyeleri nasıl bakımını ve beslemesini sağlayacağım konusunda yardımvı olucak bilgiler yazar mısınız, teşekkür ederim sevgiler saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.