ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Özgür Güngören
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ocak 2007 12:47
Son Ziyaret:
27 Haziran 2018 21:05
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özgür Güngören
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1978
Yaş:
46
İl:
Sakarya
Meslek:
Eğitimci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özgür Güngören
85*40*50h Low-Tech
+ 15*15*15 Pico

SON 10 MESAJI

Sinek Rasbora (boraras Brigittae)
Teşekkür ederim. Bugün biraz tetramin yediler, umarım tetramin'e alışırlar zira şu an dennerle cookies satan sanal mağaza yok. Yalnız şunu söylemeliyim, nano tanklar için en güzel türler micro rasbora türleri.
Sinek Rasbora (boraras Brigittae)
Konuyu hortlatayım. Dün balıklarınızın kuzeni Boraras Maculatus (Pigme Rasbora) aldım. Yem konusunda sıkıntı yaşıyorum. Elimde pigme cory ve neon tetralarımın afiyetle yediği tetramin pul yem ve pets family micro pellet yemler var. Yem olarak siz ne veriyorsunuz?[EDIT]Özgür Güngören,2018-02-22 19:18:49[/EDIT]
beyaz taşların kahverengileşmesi
Kahverengi alglerin yeşile döneceğini mi savunuyorsunuz? Çünkü benim akvaryumda da  aynı sorun var. Sonradan yeşil olacaklarsa hiç ellemeyeyim.
frontosa burundi akvaryumum
Akvaryumun son hali... Frontosalar yeni sahiplerini bekliyor.Kısa bir süre  Asya biyotopunda yaşamak zorundalar. Daha  sonra rasbora  ve bir çift kribensis eklemeyi  düşünüyorum.
ph=7,2    kh=10  gh=4  no2=0  no3~10g/ml
co2 verilmiyor fakat günde 2 saat hava verdiğim için şu ana kadar co2 problemi yaşamadım.


voltran782007-10-20 14:08:47
seachem de matrix'in kullanımı
Bugün paraya kıyıp 500ml sera siporax, 500ml eheim substrat pro ve 250gr sera elyaf aldım. Yarın yerleştiriyorum.  De nitrate 'ın üzerine de 3-4 cm kalınlığında mercan kırığı gelecek. Yani denitrifikasyon prosesini akvaryumun zeminine yaymayı düşünüyorum. Bu sayade sizin belirttiğiniz NH3'ü NO2'ye dönüştüren bakterilere de tekrar akvaryum zeminide yer açılacak. Umarım teoride bir yanlış yapmıyorumdur:)
   Bu arada akvaryumunuzu inceledim.  Çok başarılı. Bitkilerle aranız iyi gibi:)
   Bitki seçiminde hata yaptığım için Valisernalarım, Frontosalarıma  sebze oluyor. Ayrıca mercan kırığı geldiğinde sazlarımın durumu daha vahim olacağından çıkarsam ii olacak galiba. Elimde 1/2 lt sera florena var; Tabi boşa harcamakta olmaz. Frontosalarımla ve mercan kırığı üzerinde sağlıklı gelişebilecek bir bitki tavsiyeniz var mı? 
seachem de matrix'in kullanımı
Bu ürün geniş gözenekli yapısı ve düşük debilerde üzerinde bakteri barındırması itibarıyla nitrit'i nitrat'a dönüştüren bakteri sayısında  azalma değil artma olacağı düşüncesindeyim. Ürünle ilgili İngilizce bir makale de buldum. Çevirmeye vaktim olduğunda dahada derin bilgiler elde edebiliriz sanırım. Yinede  tabandaki yüzeyi arttırdığından dolayı amonyak-nitrit-nitrat döngüsüne zarardan çok fayda getireceği kanısındayım. Bu arada filtremde sert koltuk süngeri var.(şu sitede biyolojik filtre olarak kullanılabilir denilenlerden.) Fakat hiç de memnun değilim. Akvaryumda elyafın bile yakalayamadığı bir sürü partiküle sebep oldu balıklarıma birşey olamadan kaliteli bir biyolojik matrixle değiştirmeliyim. Bu konuda bir öneriniz var mı?Zira üç aydır akvaryumum berrak değil ve biyolojik döngünün çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.
Atman 3336 Sıralama
Bakın ne kadar değişik çözümler çıktı ortaya. Bu sıralamanın mutlaka en doğrusu vardır. Alper arkadaşımızın da dediği gibi filtrenin kutusunun üzerinde Murat beyin belirttiği sıralamanın tam tersi var. Mantıken filtrasyonun kaba parçaların tutulmasından ince parçaların tutulmasına doğru olması gerekmez mi? 
frontosa burundi akvaryumum
Burada bulabileceğimi zannetmiyorum. En azından familya ismi ile. Çınar, limon, meşe,elma, armut gibi bir isim takmışlarsa belki bulurum:) Ramirezi2007-05-04 17:24:42
seachem de matrix'in kullanımı
Bu substratın üzerine sadece-ya da büyük çoğunlukla-nitratı seyrelten bakterilerin yerleşeceğini söylemek istemiştiniz sanırım. Peki sice amonyağı nitrite çeviren bakterilerin bu substratın üzerinda barınamamasının nedeni ne olabilir? Bu durumda substratı hemen tabandan almalıyım. Kaş yaparken göz çıkarmayalım.
seachem de matrix'in kullanımı
seachem de matrix'i fotoğrafta görüldüğü gibi akvaryum zeminine serptim. Görüntü açısından fena değil ama üzerinde yararlı nitrat bakterileri gerçekten de yuvalanabilir mi? Ürünü açıklamasında düşük debili canister filtre veya akvaryum tabanında kullanılabileceği söyleniyor. bu konuda tecrübe sahibi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.