ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
turbulance
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Haziran 2007 22:44
Son Ziyaret:
12 Nisan 2011 13:29
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
veyis özbek
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Tokat
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Veyis Özbek-turbulance

SON 10 MESAJI

Mücevher Cichlid Köşesi

Emeği geçen herkese teşekkürler güzel paylaşım olmuş.

Bitkili akvaryumda beyaz benek tedavisi
Arkadaşlar en başta erdal hoca olmak üzere bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler. konuyu biraz uzun yazdığım için herhalde bütün olasılıklar bir araya getirilip düşünülmemiş kanaatindeyim.
1- Beyazbenek olan neon tetralarım!
2- Tankım bitkili birtank!
3- Diğer balıklar!
4- Bitkiler!
Benim sadece öğrenmek istediğim hicbirine zarar vermeden beyaz benekten kurtulma yolları idi. Şu ana kadar sonuçtan sizleri bilgilendiremedim. Zan nediyorum yanlış anlaşılmadan dolayı erdal beyin müdahalesi nedeniyle konumu bulamadım.
 
son halini yada neyapıldığını merak eden arkadaşlar varsa, bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine %35 sudeğişim ile birlikte dip çekimi yaptım, iç filtre kullanıyorum, filtreyi ve ısıtıcıyı kapattım, akvaryumun üzerini örtüp 2 gün karanlıkta beklettim, bu iki gün içerisinde yem vermedim.
 
Bugün itibariyle herhangi bir kaybım yok, balıkların hareketleri normal, beyaz benek deride yok sadece yüzgeçlerde ve kuyruklarında 2 - 3 tane kalmış kesin çözüm olmadı kalanlar tekrar çoğalırmı yada tamamen gidermi bilmiyorum.
herkese teşekkürler. 
Bitkili akvaryumda beyaz benek tedavisi
Fotoğraf:

Arkadaşlar herkese selam. U-98  G-45  Y-45 ebatlarındaki akvaryumumda 7 adet neon 2 adte c.vatoz 1 k.vatoz 4 adet f.tetra 4 adet k.g.tetra 1 adet kuhli balıklarım ve 23 kök değişik bitkim var. Neon tetralarımda beyaz benek başladı, akvaryumum büyük olduğundan neonları yakalayamıyorum bitkilere zarar veriyorum, yakalamasam diğer balıklarımda beyaz benek olacak. Bu durumda ne yapmalıyım, bu işin bir kolayı var mı? İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler. 

ezgixxxxx2008-06-22 15:01:21
Balık nakli nasıl yapılır?
uğur bey paylaşım için teşekkürler yazınızı okuduktan sonra aklıma takılan bir konuyu sormak istedim. balıkları göndermeden önce 2-3 gün aç bekletiyoruz 1 gün kargoda beklerse, geldikten sonra 2-3 gün yem vermeden beklersek ortalama 5-6 gün balıklar aç kalacak peki bu süre bütün türler için düşünecek olursak herhangi bir olumsuzluk meydana getirirmi? teşekkürler
yapraklarda incelme
arkadaşalar fotoğraflarda görülen bitkimin yaprakları incelmeye başladı nedeni ne olabilir bilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum. teşekkürler
saksı toprağı
Onur bey tavsiye için teşekkürler 
saksı toprağı
Arkadaşlar resimde görülen akvaryumum yaklaşık 80lt su alıyor tabanına çiçekciden aldığım saksı toprağını yerleştirdim iyice bastırdıktan sonra üzerine kumunu koyup onuda sıkıştırdıktan sonra yavaşca suyu bulandırmadan doldurdum bu akvaryumumu yavrular için kullanıyorum zamanzamanda çöpcülerle cüce vatozları temizlik için bırakıyorum yaklaşık 5 aydır bir problem yaşamadım fakat form ları okurken sıvı gübre, co2, maden suyu vs. rasladım öğrenmek istediğim ileride herhangi bir problemle karşılaşırmıyım. Bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum. teşekkürler.
YENİ ALDIĞIM GURAMİLER ÖLÜYOR
Arkadaşlar bitkili akvaryumumda lepistes vatoz moli çöpcü ve bir tanede kuhlim vardı dün akvaryumcudan bir erkek iki de dişi cüce gurami aldım busabah kaltığımda dişilerden birisi ölmüş birisinide su üstünde asılı ölmek üzere buldum erkekte problem yok su üzerinde asılı dişi guramiyi kurtara bilirmiyim? bilgisi olan bir arkadaş acil yardımcı olursa sevinirim teşekkürler.olgi2007-06-22 22:23:45
anonim

TEŞEKKÜRLER

anonim
Herkese slm. Bu balığın türünü bilen varmı

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.