ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Crano
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Mayıs 2005 17:08
Son Ziyaret:
11 Ekim 2006 18:39
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sinan Güler
Doğum Tarihi:
06 Şubat 1987
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
Ögrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Saygilarimla,

Sinan GÜLER
Istanbul

SON 8 MESAJI

Zebralar hakkında...
Arkadaşlar zebra çok fazla yavru yapan bir balık. Bu yönüyle düşünürseniz 80 lt akvaryumda zebra beslenmez. Ama elbette yavruların çok büyük bir kısmı ölecegi için 80 lt akvaryuma 2 erkek 4 dişi uygundur.. Yani 80 lt akvaryum az gelir diye 1 dişi 1 erkek şekliden bir yorum kesinlikle yanlış..
Neden Baliklar Böyle
bana kalırsa önce su degişimlerini bir an önce yapın. Akvaryum  suyunun çeyregini 3 gün boyunce degiştirin. Ama başlamadan önce ekleyeceginiz suyu dinlendirmelisiniz. Su degişimini yaptıktan sonra eger balıklarınızda aynı şeyleri gözlemliyorsanız o zaman ilacınızı kullanın. Bu arada su değişimlerini yaparken, aksesuarlarınızı ( özellikle pislik tutan yapıda olanları ) ve filtrenizin elyafını iyice temizleyin kaynar suda bekletin ve sonra akvaryuma koyun. ( akvaryuma dair aksesuarların hiç biri sudan başka bir temizliyici ile temizlemeyiniz. ). Eger dedigim gibi hala drum devam ediyorsa ( ama sanmıyorum ) o zaman ilacınızı talimatlarına uygun olarak kullanın. İlaç kullanırken; tedavi süresince, bitkilerinizi çıkarmayı unutmayın.
balık sayısı kaç olmalı ???

bu ölçülerdeki akvaryum cichlidler için uygun degildir zaten. yaşamazmı? Elbette yaşar. Ancak önemli olan nasıl yaşadığı. Cchlidler için uygun olmayan akvaryumlarda: karşılaşacakları sorunlar, eziyetler, sağlık problemleri sıkça rastlanır. Yetişkin cichlid türlerinin beslenebilmesi için en az 60-70 lt lik bir akvaryum olması gerekir ( bu da türlerine göre değişir elbette ). Bu akvaryumda yavru beslemenizi tavsie ederim ancak yavrular 3-4 ayı geçtiginde büyük bir akvaryuma alınması gerekir. Bu tankta saglıklı büyümeyecekleri kesin..

en fazla 5-6 tane yavru sarı prenses yada yunus derim..

yada yetişkin 2-3 tane zebra cichlid besliyebilirsiniz, tavsiye emem yine. Zebrayıda sölememin nedeni çok dayanıklı balık olmalarıdır..

kilicta kuyruk kisilmasi

teshis: kuyruk erimesi.

Akvaryum suyunun %25 i degistirilip yerine en az 3 gün dinlemdirilmis akvaryum sicakligiyla ayni sicaklikta su eklenmeli.

daha sonrada tedavi için: mikofish' i kullanin derim. http://www.biyoteknik.com/mikofish.HTM

Crano2006-5-11 22:45:46
Zebra Konusu

Ben hala zebra besliyorum (13 tane).. Benim için fiyatlari degil yasattiklari önemlidir zaten tüm akvaristler içinde böyle olmasi gerekir..

Cichlidlerin en dayanikli baliklaridir. Yavrularini öylesine korurlarki harikadirlar.. Bulunduklari yerden uzaklasan yavrulari anne ve babasi tek tek agzina toplar ( bir seferde 5-6 balik alabilir) ve bulunmalari gereken yerlerine tükürürler.. bu manzarayi ilk izledigimde saskin saskin baka kalmistim ilk önce yavrularini yiyolar sandim!

Zebralarin sevilmemesinin sebebine gelince: çok agresif olmalari. bu konuda profesyoneller gerçekten. Bu yüzden balik uyumu önemlidir; Zebralar, iri yapili american cichlidlerinin disinda baska bir karma akvaryumda bulunmasi dogru olmaz..

Neden Baliklar Böyle

akvaryum kurulumundan en az 1 hafta sonra balik koyma islemine geçilir. Balik sayisi yavasça haftadan haftaya arttirilmalidir. Fazla balik risk demektir çünkü ilk günler riskli geçecegi için az balik konmalidir büyük bir ihtimalle 1 haftadan önce konulan baliklar da ya hastalanir yada ölürler..

Sudaki nitrit ve nitratin yüksek olmasi baliklarda sürtünmelerin yasanmasina sebebiyet verir bu sürtünmenin baska sebebi de deri hastaliklarindan kaynaklanir. Yeni kurulan bi akvaryumda sikça yasanir. Akvaryumda bol bol bitkinin bulunmasi bu konuda çok çok önemlidir; çünkü bitkiler sudaki Nitrobacter in gerçeklestirdigi nitritin dönüsümü nitrati kullanirlar ve seviyeyi bir anlamda sabit tutarlar.. Ancak yeni kurulan suda nitrobacter bakterilerinin sayisi yetersizdir bu yüzden saglikli bir ortam için en az 1 hafta beklenir ve bol bol bitkilendirme yapilir..

Düzenli su degisimleri eksik edilmezse nitrit ve nitrat seviyeside olmasi gerektigi gibi kalir. Su degisimleri için açiklama yapmaya gerek yok çünkü Kerem Bey açiklamis.. Ancak %50 lik bir su degisimini kesinlikle tavsiye etmem bunuda bilirteyim..

Birdaha bu sorunu yasamamak için su degimleri devamliligi ve bilinçli yemleme yapilmalidir. Ayrica akvaryumda uygun filtrenin kullanimi sarttir. Çünkü asiri yemlemeyle ( akvaryumda birkmesine sebep olur ), diskilari yeterince filtre edilmemesi ve su degisimim düzenli yapilmamasi ile nitrit yeniden zirve yapacaktir..

Japonumun nesi var!?

bu kanlanmlari kan oturmasi diye bahsederiz; sebebi: oksijensizlikten kaynaklanir, yani oksijen yetersizliginden bazende mantar vs deri hastaliklarinin haberciside olabiliyor. Ama baligininda su yüzeyine yakin yüzmesi heleki eger agzini derin derin su yüzeyinde açip kapiyorsa bu durum yetersiz oksijenligi kanitlar. Yapman gerekenler ise akvaryumunda uygun bir filtre ve hava motoru kullanmalisin. Ayrica yeterince bitki koyman gerekir.

oksijeni arttirmak için hava hortumlari yada hava taslari alabilirsin; ancak öncelikle filtreni ve akvaryum ölçülerini belirt bir bakalim birbirlerine uygun mu eger degilse hemen yeni bir filtre alman gerekecektir..

Baligin bu durumdayken daha çabuk hastaliklara yakalanabir bu yüzden fazla titiz davranmali, su degisimleri yapmali ve hemen oksijeni arttirip yeni bitkiler eklemelisin..Elodia, gül ve amazon bitkileri kullanmani tavsiye ederim.

Crano2006-5-11 21:47:31
tam bi ay sonra

baliklar uygun sartlarda bulunmadiklarinda yavrularini veya yumurtalarini yiyebilirler. Aynen farre86 nin baliklarinda oldugu gibi.. Bunun sebebi sitrestir..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.