ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ıronboss
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Haziran 2010 14:02
Son Ziyaret:
09 Nisan 2013 15:05
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ENDER DENİZ
Doğum Tarihi:
02 Haziran 1976
Yaş:
47
İl:
Istanbul
Meslek:
makina konstrükson-tasarım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ENDER DENİZ

SON 10 MESAJI

Anubias'ım sararıyor yaparakları sanırım çürüyor:(
Tam da bu konuyu açmak istiyordum. Cevabı merak ediyorum. ..
Akvaryumu mu büyüteceğim
60x40x50 ölçülerinde akvaryum 120 litre yapar tahminlerime göre.altına koyacağınız sehpa bunu taşıyabilirmi burdan başlamalı bence..
Tropheus Akvaryumlarında yapılan değerlendirmeler hakkında.
Zamanında bir otomobil markasının fan sayfasında yöneticilik yaptım. Türkiyede ilk lerden biri olduğu için forumda bu tarz muhabbetler hep döndü. Kazasız belasız,maşallah,mevlam tekerini düz bastırsın gibi abuk sabuk yorumlar siteyi doldurdu. Bir çok farklı şey denedik. En sonunda forum kirliliğini azaltabildik. (yok edemedik ama)sıkıntı mesaj sayısı doldurmak ve ego sahibi üyelerin forumda üst seviyelere çıkmak için gerekli gereksiz her yere mesaj atma rahatsızlığı idi. Mesaj sayısı limitini kapattık. Ve egolarını tatmin eden üyeleri ise teker teker uyardık. Başarı oranı yüzde 50 lere yakın oldu.
tabi her forumun yapısı farklı oluyor. Üye karakterleri farklı olabiliyor. Bunun analizini iyi yapıp gerekli yerlere müdahale etmek yöneticilerin görevi. Ve tabi üyelerinde biraz hoşgörüsü.
tanıtımların bazıları reklam olacaktır. Yani ileriye dönük ticari bir kar elde etmek için yapılacaktır. Bunun önüne geçilemez. Müdahale etmeninde anlamı yok diye düşünüyorum. .Çünkü aradaki farkı anlamak ve ispat etmek oldukça zordur.Evet bu sitelere zarar verir.Ticari üyeler reklam için siteye para öderler.Ticari üyeliğini saklayan üye bu işi tek kuruş ödemeden halleder.Ticari üye sayısı düşer.Site ayakta durmak için harcadığı maddi yükü telafi etmekte zorlanmaya başlar.Ticari üye hakkını korumaya çalışırsın .Bu seferde amatörlükten çıkarsın üye sayısı azalmaya başlar.Dengeyi iyi sağlamak gerekir.
Bu sitede şu anda gereken denge bana kalırsa sağlanmış gibi duruyor.Bilgi var,üye profilleride oldukça iyi ve yardımsever.Eksi lerde var ama artıların daha fazla olduğu yerde eksilere kafayı takmak ileriye değil geriye götürür gibi geliyor.
Dev Tuzlu Su Köpekbalığı ! [Resim + Video Eklendi]
2 -3 tonluk,kare bir akvaryum olması lazım bunu besleyebilmek için.Yinede bazı cinslerin doğasında kalması daha uygundur diye düşünmekteyim.
Aşağıdakilerden hangisi her akvaryumda kesin vardır.?
diğerleri

su..ıronboss2011-12-21 17:37:59
nacizane akvaryumum
Teşekkür ederim.Işık beyaz renk.
nacizane akvaryumum
Fosil kaya ve mercan konusunda haklısınız batuhan bey. Fosil kayanın suyu yumuşattığını dün bu forumda bir yerde okumuştum. Galiba tek sorunumuz kalmış. Taşlar değişecek. Peki şu yosunlu kayaları bulabileceğimiz bir yer varmı bildiğiniz. Ben uğraştım ama beceremedim. .
yunus
Bir araya koyana kadar yaşarlar diye tahmin ediyorum.
sarı prenses öneriler
Sabırlıysan küçük al. Ben yavruyken almıştım zamanında. Büyütüp onlardan yavru alınca daha bir keyifli oluyor. .
nacizane akvaryumum
Yorumlarınız için teşekkürler.

2 seneye yakındır bu forumu sürekli takip ediyorum. Yani nacizane deme sebebim, çok muhteşem akvaryumlar ve olağanüstü güzel balıklar gördüm burada. O yüzden fazla iddalı bir başlık koymak istemedim   Taş konusunda haklısınız. Şimdilik değişik taşlar arayışındayım. Yosunlandırma yapmaya çalıştığım taşlar var. Bakalım ne kadar başarılı olacağız. Eski akvaryumumdaki mavi mercan kayalarını koydum köşelere. Balıklar şu an küçük oldukları için bu mercanların aralarındaki boşluklara saklanıyorlar. Yosunlandırmaya çalıştığım taşlar hazır olduğunda onları dediğiniz gibi köşelere yerleştireceğim. .




SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 19 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.