ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
IgorVladimir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
60
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
1 saat 25 dakika önce
Toplam Mesaj:
129 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
31 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Arif Nalbantoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yemekten sonra iyi bir puro gibisi yoktur... Arif Nalbantoğlu

SON 10 MESAJI

İhtimaller Ve Uzun Soluklu Bir Macera
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235883/021120250913471.jpg[/IMG]

Esenlikler. 90x50x100(h) hafif rack sistem üzerine resimdeki gibi alt rafa iki adet 40x40x40(h), üst rafa iki adet 40x40x40(h) ve ya 40x40x30(h) low tech bitkili akvaryumlar kurmayı planlıyorum. Akvaryum ölçülerinin raf sistemine görece küçük olma sebebi tabana binecek yükü genel geçer zemin taşıma standartlarına uyarlamak. Her biri birer biyotop olmasa da bitki, balık ve dekor seçimlerini bölgesel olarak belirlemeyi düşünüyorum. İlk akvaryum Asya, ikinci akvaryum Güney Amerika, üçüncü akvaryum Okyanusya, dördüncü akvaryum Afrika. Ancak bu hacimde Afrika bölgesi özelinde Fundulopanchax gardneri yanına küçük balık ekleyemeyeceğim için balık konusunda bu akvaryumda bir istisna olabilir. Bu seçenek ile uzun vadede aynı sistemi oluşturarak bir dörtlü akvaryum kombinasyonu daha ekleyebilirim.

Ya da 90x50x100(h) hafif rack sistem üzerine her rafa 80x40x40(h) akvaryum koyarak Asya ve Güney Afrika bölgelerine özel akvaryumlar oluşturabilir ve uzun vadede 90x50x100(h) hafif rack sistem üzerine her rafa 80x40x40(h) akvaryum koyarak sistemi dörtleyerek sınıra ulaşabilirim.

Sözün özü sekiz akvaryum ile küçük hacimde küçük ama çeşit balık seyretmek mi, yoksa dört akvaryum ile büyük hacimde çok balık seçeneği ile çeşitlendirme bakımından görece az balık seyretmek mi? Siz olsanız hangi alternatifi neden seçerdiniz?
Aquael Fzn Pro 1500 Askı Filtre
Esenlikler. 50x40x40(H) cm Full Ultra Clear 6 mm cama cam akvaryum kuracağım. Low tech bitkili bir tank olacak. Daha önce başka bir akvaryumda Sunsun 603b dış filtre kullanıyordum. Ancak askı filtrelerin temizlik konusunda daha pratik olacağı kanısındayım. Askı filtreleri incelerken Aquael'in FZN Pro serisi dikkatimi çekti. FZN Pro serisinin aralarında çok bir fiyat farkı olmaması, 6 adet olan kartuş sayısı, ileride büyük akvaryuma geçme isteği gibi durumları göz önünde bulundurduğumda Aquael FZN Pro 1500 mantıklı bir tercih gibi gözüktü. 13W 1370L/S özelliğinin yanı sıra akış ayar vanası olması da nispeten küçük hacimli olan bu akvaryumda kullanabileceğimi düşündürdü. Bu filtreyi bu hacimli akvaryumda kullanmak ne derece verimli olur? Ayrıca Aquael FZN Pro serisi kullananlar deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim. Saygılarımla...
Dere Kumu Ve Bakteri Kültürü
[QUOTE=berensglam]
herhangi bir akıllı kapsül olur mu? ekstra önerdiğiniz marka var mı[/QUOTE]

Ben de Atakan Petshop'dan üst mesajdaki aynı ürünü alarak kullanmıştım.

Dere Kumu Ve Bakteri Kültürü
[QUOTE=berensglam]Zemini dere kumu olan 1 yıllık bakteri kültürü oturmuş 3 ayda bir %30 su değişimi yaptığım akvaryumum var sadece su üstü bitkileri kullandım zemine bitki ekmedim konuya geleyim zemine bitki ekmek istiyorum Cryptocoryne wendtii green ve subulata bitkisi düşünüyorum dere kumuna ekebilir miyim zemini değiştirmeme gerek var mı değiştirmem gerekiyorsa 1 yıldır düzgün oturmuş suyumu ziyan etmeden nasıl yeni zemin yapabilirim.
not: 25 litre akvaryumum içerisinde 4 nerite salyangoz 40 civari kiraz karides baktım karidesleri 1 hafta önce akvaryumdan cıkarıp arkadaşıma verdim
[/QUOTE]

Esenlikler. Subulata hakkında yorum yapamam ancak Cryptocoryne wendtii green'i ilk defa silis kuma ektim, Gübre kullanmadan 3 sene sorun yaşamadım. Çoğaldığını gözlemledim. İkinci deneyimim boyutunu yanlış hatırlamıyorsam 10-15 mm lav kırığı üzerine 1-2 mm dere kumuna ekerek oldu. İlk başta sadece misket gübre kullandım. Daha sonra gübre kullanımım olmadı. Sorun yaşamadım. Gayet sağlıklı devam ediyorlar. Kanaatkâr bir bitki. Aydınlatma iyi değil ise boya gidiyor ve ne kadar çok yaprağı olsa da cılız bir izlenim bırakıyor. Aydınlatma iyi ise daha bodur ve dolgun bir görüntü ile keyifli bir seyir zevki yaşatıyor. Naçizane tavsiyem Cryptocoryne wendtii brown ile kombinasyon yapmanız. Güzel kombinasyon ile low tech akvaryumdaki renk tek düzeliğini bir nebze olsun iyileştirebilirsiniz.
Akvaryum Dip Cekimi
[QUOTE=rampapa16]Küçük akvaryuma sahibim 50 cm uzunluk derinlik 28 cm ama tam dolu değil küçük akvaryumlar için dip çekimi yapabileceğim süpürge varmı baktıklarım hep büyük akvaryumlar için daha uygun görünüyor hem dip çekimi hemde surekli degisimi yapmak istemiyorum [/QUOTE]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235883/241020251944061.jpg[/IMG]

Esenlikler.

Marina Beta Temizlik Sifonu küçük litrelerdeki akvaryumlarda dip temizliğini yapmak ve akvaryumdaki suyu şırınga yöntemiyle çekmenize imkan sağlayan dip sifonudur.

Marina Dip Sifonu, küçük boy akvaryumlar için uygun küçük bir üründür. Kullanımı kolay, sadece tankınızın altındaki çakılda biriken atık ve kalıntıları emer. Suyu tazelemek veya tam su değişiklikleri yapmak için kullanın.

Ürün ölçüleri;
* Uzunluk 29 cm.

Kapasite;
* 30 ml
Akvaryumunda Beyaz Kurtlar Var
[QUOTE=Tayyareci][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/254002/181020252105281.jpg[/IMG][/QUOTE]

Esenlikler. Fotoğraflar çok net değil. Ancak Orhan Bey'in ilk mesajında planarya için belirttiği özellikler yoksa camınızdaki canlılar detritus worm olmalı. Bende aynı sorunu yaşamıştım ve forumdan bir üye cevap olarak aşağıdaki bağlantıyı göndermişti. Özetle balık, salyangoz ve insan sağlığına bir zararı olmadığı yazıyor.

https://www.bettacarefishguide.com/detritus-worm-in-fish-tank/
Fundulopanchax Gardneri
Esenlikler. Biyotop akvaryum kurmak gibi bir iddiam yok. Ancak belirli bir biyotopta yaşayan balık, bitki, taban ve dekor ile akvaryum kurmak gibi bir isteğim var. 60x40x40 ve ya 50x40x40 akvaryumda Fundulopanchax gardneri ile yaşatabileceğim tür öneriniz var mı? Ansiklopedi kısmında Fundulopanchax gardneri'nin davranış biçimi için "Kendi türündeki balıklarla beslenmelidir." ifadesi var. Diğer sorum ise yine ansiklopedi kısmında kendi türlerine davranışı kısmında "Erkekler hemcinslerine karşı aşırı agresiftirler. Bir akvaryuma birden fazla erkek konulmamalıdır." ifadesi var. Belirttiğim hacimlerde birden fazla erkek yaşatılabilir mi? Yaşatılabilirse erkek/dişi oranı nasıl olmalı?[EDIT]IgorVladimir,2025-10-21 05:06:43[/EDIT]
Karidesler Hep Saklanıyor
Esenlikler. Yukarıda da belirtildiği gibi öncelikli olarak bitkilerinizin henüz seyrek olması büyük etken. Ayrıca tanklarımda sayıları çoğaldıkça daha rahat hareketler sergilediklerini gözlemledim. Muhtemelen popülasyon ile güven doğru oranda artıyor.[EDIT]IgorVladimir,2025-10-07 18:45:42[/EDIT]
Canlı Doğuranlar Hakkında
[QUOTE=odinein]Bitkili bir akvaryumda canlı doğurandan düzenli yavru almak mümkün mü ?

Lepistes otu dahil birçok bitki bulunuyor uzunlu kısalı

Yavruluk daha garanti mi olur

Çok fazla üretme amacında değilim ancak ufak ufakta çoğalsınlar istiyorum[:)][/QUOTE]

Esenlikler. Forumda bulunan kapsamlı bir üretim konusunda birkaç nesilde bir(sayıyı tam hatırlamıyorum), dışarıdan aynı tür farklı kan eklenmesi gerektiği aksi halde soyun belirli bir süreden sonra sakat doğumlara evrileceği yazıyordu. Konuyu bulabilirsem buraya eklerim. Akvaryum bitki örtünüz cılız. Ya ilave ile kısa sürede ya da çoğaltma ile uzun bir süreç sonunda sorunsuz yavru alma ve yetiştirme şansı bulacaksınızdır. Bu şekilde yavru alıp büyütülemez mi? Doğal seçilim, şans ya da takdir-i ilahi.

[QUOTE=Karahanlı] bence yavruluk yerine doğumdan önce dişi büyük ve beyaz bir kovaya alın içine yeterince Lepistes oto varsa onu koyun veya rafya ekleyin 2 3 günü geçmiyecek sartıyla dişi için az kayıplı ve stressiz bir doğum olur üstünüde örterseniz karanlıkta dahada iyi olur[/QUOTE]

Şahsi görüşümdür, her şeyin doğala en yakını mübah.
Hangi Isıtıcıyı Almamı Önerirsiniz?
[QUOTE=K0L0Ni]

Hayır hiçbir problem olmaz. Isıtıcının verdiği ısı enerjisi artmıyor, rezistans büyüdüğü için ısı alanı artıyor. Yani 500w ısıtıcı 50w ısıtıcıya göre daha fazla ısınmıyor. Yalnızca yüzey alanı farklı.[/QUOTE]

Tetra HT 25’in çapı 3 cm, yüksekliği 22 cm; Tetra HT 300’ün çapı 3 cm, yüksekliği 37 cm. Bu ölçülere göre HT 300’de kullanılan sargı telinin daha kalın olması gerekiyor. Bu da çevresine daha fazla enerji vermesine ya da suyu çok hızlı ısıtmasına sebep olur. Ayrıca sizin söylediğiniz gibi 50 W ısıtıcı ile 500 W ısıtıcı arasında bir fark olmasa firmalar AR-GE ve ÜR-GE operasyonlarına kaynak ve zaman ayırmaz, kullanılması gereken akvaryum hacimleri ile alakalı tavsiyelerde bulunmaz diye düşünüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.