ÖZELLİKLER

BİLGİLER
İMZA

30 yaş
Kimya Mühendisi
SON 10 MESAJI
Kullanılmış bulduğum tankı 4.kata çıkartınca, sump için içerisine 1 gram daha cam eklemenin belim için hiç iyi olmayacağına karar verdim. Elimde bulunan 80x40x40 tankı sump çevirmeye karar verdim.
Merhaba,
Artık sistem kurulum mesajlarından bıkmışsınızdır ama fikirleriiz önemli işin başındayken deneyimlerinizden yararlanabilirsem sevinirim. Özellikle altı çizili cümleler hakkında fikirlerinizi bekliyorum.
Elime 10 adet yavru diskus geçti bende Ya Allah deyip discus sevdasına başladım. 130x50x60 bir tank yaptıracağım, başka biryerden de 120x60x60 kullanılmış bir tank buldum.
120x60x60 tankı nasıl kullanabilirim derken bir kısmını su dinlerndirme tankı bir kısmını sump bir kısmını ise su piresi büyütmek için kullanmanın iyi olabileceğini düşündüm. Görsel bir tank olmayacak o yüzden sehpasını sunta çevirmeyeceğim.
kafa motoru olarak atman 203(1800l/sa) seçtim. yeterli gelir diye düşünüyorum. ?
filtre malzemeleri: biyolojik sünger, zeolit, seramik, elyaf, normal sünger, aktif kömür,lav kırığı koymayı düşünüyorum. Sıralama henüz belli değil. Bu malzemelerden sizce ekleme yada çıkarma yapılmalı mı.
ana tank 390 litre olacak.
sump 150 litre(50x60x60)
dinlendirme tankı 150 litre (50x60x60) iç sumpla birlikte
70 litrede su piresi büyütmeyi planlıyorum.
elimdeki 120x60x60 lık tankı 3 e bölerek çizimlerdeki gibi düzenledim.
işte çizimler:





Tank taşmasını kendim yaptığım overflow ile yapacağım. Resimlerini ekliyeceğim. Tankı yaptırmadan overflow yapan ilk kişi olabilirim.

Dinlendirme tankını ilerde yavrulama tankı olarak kullanabileceğimi düşünüyorum,dinlendirme tankı için geçici çözümler üretebilirim, bu amaçla içten sump yapacağım. at-301 (300lt7sa) kafa motoru var, yeterli olabilir. Bu kafa motorunu, dinlendirme tankı olarak kullandığım zamanlar sumpa su basmak için kullanacağım yalnız bir sorun var sump tamamen boşalmıyacak haliyle su ekleme işi şu anda çözülmemiş bir problem benim için.
Ne düşünüyorsunuz.
Sanırım bu konuyu bir üst başlığa diy sistemlere açsam daha isabetli olurdu. Oraya taşıyabilir miyiz konuyu.
[QUOTE=Göktan Canaz]
öncelikle balığınız snow white.formu güzel gözüküyor.
Ciger diyorsunuz sanırım dana yüreği demek istediniz ?
[/QUOTE]Aceleye geldiğinden dana ciğeri + temizlenmiş karides karışımı yaptım en kolayı oydu. Aslında dana yüreği olması gerekiyormuş. ek olarak sarmısak, haşlanmış havuç, toz spiriluna tavsiye ediliyor. Ciğerin zararı olur mu yemeye başladı.
Merhaba,
Takas ile aldığım Albino discusu karides tankıma koymak zorunda kaldım. Discusu tanka koymadan önce dört kez % 30 su değişimi yaptım ayrıca tanka su sümbülü populasyonumun yarısını ekledim. dibindeki kumu tamamen aldım. Tankta bulunan kaçak salyongozları alabildiğim kadarıyla temizledim. Karideslere acımama rağmen saklanacak bir kaç parça eşya ekledim tanka. şimdilik kovalamacalar yaşansada karideslerin çoğu saldırıdan kurtuldular. Discusun tanka gelişinin ikinci gecesi, yem ve ciğere dokunmadı. İlk gün sendromuna yormama rağmen karnının şiş olduğundan bir kaç tane karidesi mideye indirdiğine kanaat getirdim bir tanesini önemde mideye indirdi. İleriki günlerde yem alıştırmalarına devam edicem. Önceki sahibi discus granül yem ile besliyormuş. Yemlemeyi (2 kez/gün) karidesler için "bitkisel pul" ile, discusa "sera discus" ve çok az çiğer ile yapıyorum. tabi her yemlemeden sonra dip çekimi, dip çekimini takiben %20 su takviyesiyapıyorum. Karideslerimin önünden yemlerini almak biraz dokundu ama bir miktarını bıraktım artık.
Sorum şu ki,
-Genel olarak araştırdığım kadarıyla bakım için yukarıda yaptıklarım yeterli midir, yanlışım var mıdır.
-Karides akvaryumunda discus beslemek doğru mudur ne gibi sakıncaları vardır.
-Discusun karideslerden yeterince beslendiğini söyleyebilir miyiz.
-Karideslerimin tamamen soyunun tükenmesi anlamına mı geliyor. Discusun sağlığı açısından ne yapmamı önerirsiniz.
Birde hangi cinsin albinosu olduğunu bilemiyorum, tahmin edebilecek kimse var mı acaba. Fotoğrafı alttadır. Teşekkürler.



Uzun zamandır salatalık vermiyordum, kabızlık ise gerçekten galiba biraz geç kaldım. Ne yapmak gerekir.
Fotoğraf: biraz kötü çıktı cep telefonu ile ancak bu kadar oldu.

Canlıdaki Belirtiler: Karnında dışarı doğru taşan sarı şişlik
Akvaryum Kapasitesi (litre):100 lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: balık:rasbora, neon,siamensis, kiraz karides, elma salyongozu. bol bitki.
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 24 derece, 6,5-7 pH, nitrat bakmıyorum ama akvaryumda bol bitki ve su sümbülü var nitrat problemi çok sık olmuyor.)
Filitrasyon: 2x şelale filtre+iç filtre(fakat kiraz yavruları filtrelere girmesin diye filtre çekişlerine ince tül sardım bu yüzden sirkülasyon az.)
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:-
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : haftada bir kere %20 kadar.
Paludaryum gerçekten güzel. Araştırırken bir video gördüm paylaşmadan edemiyorum. Adam farklı bir boyuta atlamış farkında değil. Mutlaka izleyin.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=Jucazg8oaDs[/VID]
Güneş ışığı görmüyor, CO2 maya sistemi, ışıklandırmayı otomatik yapıyorum sabah 07:00-13:00, 17:00-23:00 toplamda 12 saatdir, kastınız aydınlatma başlama saatleri ise düzenlidir. Dikkatimi çeken bir şey var ama macro gübreyi artırınca ilerlemesi durdu gibi geldi.
Merhabalar. Aşağıda fotoğrafları yer alan yapraklarımın üzerinde oluşan alg nedir. Yardımcı olur musunuz.
Bir fotoğrafı da genel yerleşim için koydum arkadaşlar tankın düzenlemesi ile ilgili fikirleriniz nedir.
Teşekkürler.
Sistem Bilgisi:
Canlılar:
Balık: -Trigonostigma
heteromorpha (Rasbora) 8 adet,
-Galaxy
Rasbora, Celestichthys margaritatus 8 adet
-Furcata Rainbow, Forktail-Blue Eye 1 adet
-Betta
splendens 1
adet
-Ancistrus dolichopterus (Cüce Vatoz) 5
adet
-Crossocheilus siamensis (SAE) 4 adet
Bitkiler: Glossostigma elatinoides, Eleocharis acicularis, Microsorium pteropus
narrow, Rotala rotundifolia Red, bir Cryptocoryne türü(tropica dendi ama
benzemiyor), Limnophila aromatica
Hacim:105 lt(65x40x40)
CO2: DIY (Mayalı)
Işık:
48 W power led (mavi,kırmızı,günışığı(%60),beyaz(%30))(4500 lümen), 15 w
beyaz floresan (1000 lümen), 7:00-13:00_18:00-23:00
Sıcaklık :26 C
Filtre: Atman 400 şelale filtre x 2, iç filtre
Besleme:
günde 2 defa pul yem, haftada 1 defa tubifex.
Su değişimi: haftada 2 defa %20
Gübreleme:
Sıvı mikro gübre : Micro element ( Tunç Bey’den alınmıştır,teşekkürler) günde 1-2 defa toplamda haftada 30-40 ml kadar
Makro element: %6 K, %6 N (%2 nitrat, %4 Amonyak azotu),% 6 P, haftada 7 defada toplam yaklaşık 30-40 ml kadar (3-4 kapak), Potasyum (haftada üç defa göz kararı, haftalık toplam 2 kapak (20 ml) kadar)




Merhabalar.
Yeni sayılabilecek (2-3 ay) ve ilk bitki tankımda neredeyse listede yer alan tüm yosunları gördüm. Şu anda mavi-yeşil alg, yeşil nokta alg, kısa tüy alg, siyah fırça alg, yumak halinde iplik alg benzeri bir yosun,yeşil su(bu çok az) var. Başlangıçta mavi-yeşil alg yoktu, fakat diğer alg'lerin oluşumlarını azaltmak için biraz NPK'yı azaltım, bu seferde alg listesine diğerleri ile beraber mavi-yeşil alg eklendi. Tankın su değerlerini hiç ölçmedim. Gübrelemeyide genel kaidelere göre göz kararı yapmaya çalıştım. Fakat makro element gübresi için elimde potasyum nitrat,sülfat olmadığından N ihtiyacı için saksı bitkileri için satılan %6,6,6 P,N(%2 nitrat,%4 amonyak azotu),K gübresinden kullanmak zorunda kaldım. Haliyle fosfat'ı ve amonyak artışını şimdilik kontrol edemiyorum.
Makalelerde çeşitli alg giderme metodları yazılmakta (ki bunlardan elle temizlik,budama ve fosfatı azaltmayı denedim.fakat N ile P dengesi pek olmuyor). Fakat saydığım alglerin aynı anda bulunması biraz zor görünüyor. Sebep ise birisinin artması nitrat fazlalığı ile olurken birisinin artması tam tersine nitrat azlığından kaynaklandığı belirtiliyor.
Bununla beraber 3 aylık tankıma hiç salyangoz eklenmemesine rağmen salyangoz oluştuğunu gördüm ve hızla çoğalıyorlar. Aynı şekilde Su mercimeğide kendi kendine oluştu ki kontaminasyondan başka bi açıklama gelmiyor aklıma.
Şimdilik tankıma minumum Nitrat için gerekn NPK yı ekliyerek P'ı az tutmaya çalışıyorum, elle temizliyorum, su değişimlerini aksatmamaya çalışıyorum, zebra nerit ekledim bunun yanında kaçak salyangozlarımda çoğalıyor.
Bayağı alg'akalı bir bitki tankı oldu ama tank oturduğunda alg probleminin azalacağını umuyorum.
Aslında bir test kiti ve her Makro gübreyi ayrı olarak vermek fosfat sorununu belki çözebilir, yada bir çuval potasyum nitrat alıp gelecek 100 yıllık gübre ihtiyacımı karşılayarak fosfatı kontrol altına alabilirim tabi bu kadar emek verilen bir şey için bu tür şeyler aranmaz fakat ben biraz daha dengelerin oturması ve daha az alg umut ediyorum şimdilik.
Asıl problem teşhisi koymak tabiki. Yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılar.
Sistem Bilgisi:
Canlılar:
Balık: -Trigonostigma heteromorpha (Rasbora) 8 adet,
-Galaxy Rasbora, Celestichthys margaritatus 8 adet
-Furcata Rainbow, Forktail-Blue Eye 1 adet ( 2 adetti birini kaybettim hala nerde olduğunu bulamadım.)
-Betta splendens 1 adet (karideslerin peşinden koşturmasına rağmen bana çekici gelen bir balık)
-Ancistrus dolichopterus (Cüce Vatoz) 5 adet
-Crossocheilus siamensis (SAE) 4 adet
-Neocaridina denticulata (Kiraz Karidesi) 1 adet (20’den fazla idi, çok küçüklerdi şimdi hiçbirisini göremiyorum.)
-Neritina natalensis (Zebra Nerite ) 3 adet (yeni koydum)
Bitkiler: Glossostigma elatinoides, Vesicularia Christmas Moss, Eleocharis acicularis, Microsorium pteropus narrow, Rotala rotundifolia Red, bir Cryptocoryne türü(tropica dendi ama benzemiyor), Limnophila aromatica
Glosso yayılımı iyi görünüyor, fakat 3 kök kadarı yukarı doğru uzamış,rengide açık yeşil daha koyu olabilirdi, galiba ışık az alan yerlerde kalmış. Limnophila üzerinde bolca siyah fırça alg'ı olduğundan rotala ile bereber budamak zorunda kaldım, biraz hırpalandılar toparlanmaları 2 ayı bulacak gibi. Moss ise beklediğimden daha açık yeşil dallar üzerine tutturmuştum mavi-yeşil alg'ler istila ediyor.
Hacim:105 lt(65x40x40)
CO2: DIY (Mayalı)
Işık: 48 W power led (mavi,kırmızı,günışığı(%60),beyaz(%30))(4500 lümen), 15 w beyaz floresan (1000 lümen), 7:00-13:00_18:00-23:00
Sıcaklık :26 C
Filtre: Atman 400 şelale filtre x 2, iç filtre
Besleme: günde 2-3 defa pul yem, haftada 3 defa tubifex.
Su değişimi: haftada 2 defa %20
Gübreleme:
Sıvı mikro gübre : Micro element ( Tunç Bey’den alınmıştır,teşekkürler) haftada 3 defa toplamda 10-15 ml kadar
Makro element: %6 K, %6 N (%2 nitrat, %4 Amonyak azotu),% 6 P, haftada 3 defada toplam yaklaşık 10-15 ml kadar (bir kapak), Potasyum (haftada üç defa göz kararı, haftalık toplam bir kapak (10 ml) kadar)
SON MESAJLAR
- İvanacara Bimaculata Üretim Serüveni Başlangıcı AtlasPoyraz, 12:22
Güney Amerikan Cichlidleri - Akvaryum Suyum Berrak Olmuyor Hidro Dinamik, 12:22
Yeni Üye Forumu - Yeni Aldığım Beta Suyun Üstünde AtlasPoyraz, 12:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Apisto. Agassizii “blue Flame” Ramboy, 12:14
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Amonyak Problemi Itokin, 12:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balığım Yumurtladi Yiğittt, 11:45
Sazansıgiller - Tam 90 Gün / 3 Ay Bitki Gelişimi. KaanE, 10:15
Bitki Akvaryumları Genel - 30x30x30 TuranATAKAN, 10:10
Akvaryum Tanıtımı - Yavru Vatozlarımı Petshop Alır Mı İnci Kefali, 09:46
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Takır Tukur Ses Atman 3338 KaanE, 06:19
Filtreleme Seçenekleri - 40 Litrelik Akvaryuma Ne Önerirsiniz NightWist, 02:51
Yeni Üye Forumu - Mollilerim Çok Fazla Çoğalıyor Ne Yapmalıyım ozkoktr, 02:49
Canlı Doğuranlar - Geçmeyen Bulanıklık NightWist, 01:38
Bitki Akvaryumları Genel - Bı Hangi Vatoz NightWist, 01:34
Yeni Üye Forumu - Yeşil Bir Tür Yosundan Kurtulamıyorum Gokayb, 01:28
Yeni Üye Forumu - Beta Yüzgeç Yırtılması NightWist, 00:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Kafa Motoru Önerisi Ahmetkngr, 00:17
Filtreleme Seçenekleri - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları SuperSport, 00:09
Akvaryum Dünyasından Haberler - Akvaryum Köşe Çatlağı Tamir Olur Mu cilbay06, 00:08
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Adi Mi Elma Mı benimadımebruli, 23:47
Yeni Üye Forumu - Balığım Hasta Tedavi Olarak Başka Ne Yapabilirim? Monaxia, 23:46
Labirentliler - Akvaryum Tasarım Önerisi koraykbl, 23:23
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistws koraykbl, 23:20
Hastalıklar ve İlaçlar - 80 Cm Akvaryum İçin Ekipman Önerisi Anselmo458, 23:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Alenc4tx1sh, 22:53
Yeni Üye Forumu - 80 Cm Akvaryum İçin Ekipman Önerisi Ahmetkngr, 22:24
Yeni Üye Forumu - Yeni 56 Litrelik Nano Deniz Akvaryumu Praton, 22:09
Deniz Akvaryumları Genel - Yeni İthal Akvaryum Kurulumu Yaptım Tarık Buğra, 21:45
Akvaryum Tanıtımı - Beta Yaşar Mı? Tarık Buğra, 21:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 1 Günlük Oscar Balıklarım Hareketsiz Dipte Duruyor ozkoktr, 21:20
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Nature Style Scape joko29, 20:32
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryumlarda Sump Woland, 20:32
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Genel Öneri Ekremblkn37, 19:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120/50/50 Bitkili Kurulum NightWist, 19:21
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Ciklet Akvaryumu TacsızKral, 18:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Suyunu Kaynatıp Dinlenmeye Bıraksam? ArjenB, 18:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığı Akvaryumu (tavsiyelere İhtiyacım Var) NightWist, 17:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yapraklardaki Sıkıntı Nedeni Ne Olabilir? Anselmo458, 17:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum.com Ui Editor (chrome Eklentisi) Anselmo458, 17:44
Forum ve Site Hakkında - Kurumuş Yapraklar mrah, 17:28
Bitki Akvaryumları Genel - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre mrah, 17:21
Malzemeler ve Yemler Forumu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 17:17
Güney Amerikan Cichlidleri - Shallow Desktop Darkwater 41lt Lepistes Taha10, 17:06
Akvaryum Tanıtımı - Lepisteslerimde Parazit Var Karahanlı, 16:42
Canlı Doğuranlar - 60 L Akvaryuma Bu Kombinasyon Nasıl Olur Orhan76, 15:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Tür scorpion26, 15:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yapıcı Eleştirilerin Silinmesi Hakkında! Hidro Dinamik, 14:59
Forum ve Site Hakkında - Katman Katman Zemin Sıralaması Ekremblkn37, 14:58
Yeni Üye Forumu - Renkli taşlar suya, balığa zarar verir mi? ahmetfiratozkaya, 14:20
Sazansıgiller - Rosy Barb'larım Niye Birbirini Kovalıyor? Carcharodon, 13:51
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- İç Filtreler Ve Led Aydinlatma Gursoyhasan 11:50
- Super Red Pleco Damızlık Altı Çiftler Tuby 11:46
- 2 Adet Yetişkin Melek Tuby 11:46
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 11:44
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 11:31
- Malzeme propecia 11:07
- Fluval 107 207 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 11:07
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 11:06
- Fanus Akvaryum LEGEND59 11:06
- Amazon Frogbit (limnobium Laevigatum) 10 Kök 125tl sıtkı 10:56
- Salvinia Natans 10 Kök Su Üstü Canlı Bitki 100tl sıtkı 10:56
- Su Piresi Daphnia Magna+0,5lt Yeşil Su150tl sıtkı 10:56
- Mikro Kurt Kültürü Un Kurdu Moriokurdu sıtkı 10:56
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 10:44
- Eheim Reeflex Uv Filtre 350 7 Watt Hiko 10:28
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 10:28
- Oranda Japon - Rasbora Espei Hiko 10:28
- Anubias Stardust Mini Hiko 10:28
- Canlı Garantili Gönderim Hediyeli Microfex Rafayel 10:28
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:04
- Kırmızı Sakura Karides mowen_30 09:51
- L401 Yavru. 1e2d L15, 1e2d L66 Pleco voltran 09:46
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 09:03
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 09:03
- İthal Akvaryum 80 Cm Mobilyalı FrkMbuna 09:01
- High Tech İçin Smd Led AtlasPoyraz 08:09
- Sonsuz Canlı Yem Grindal Ve Mikrofex AtlasPoyraz 08:09
- Sobo Sb-1106 Çift Çıkışlı Hava Motoru AtlasPoyraz 08:09
- Nannacara Anomala Çifti tarikyksl 06:11
- Hindistancevizi Kabuğu tarikyksl 06:11
- Akvaryumları Boşaltıyorum Hb White Lep Tül Melek metsi 01:54
- Creaqua E-line 40 Armatür TugayÇınar 01:20
- Microfex Kültürü sefailgaz 01:05
- İthal Akvaryum, Co2 Cam İndikatör + Sıvısı dark blue 00:56
- Catappa Yaprağı Son 60 Adet dark blue 00:56
- Su Üstü Bitkisi Pistia Su Marulu L.repens 00:21
- Malawi Turleri Ve L144 Aciklqlamayi Okuyunuz onurbaseryusuf 00:19
- 2 Cift Yavrulu Yumurtali Muhabet Kusu Takas Olur onurbaseryusuf 00:19
- 2.67 Tüp Furcifer 23:56
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 23:56
- Çok Uygun Sarı Prenses Yavruları tetikk 23:30
- Damızlık Demasoni Kolonisi 5 Erkek 16 Dışı tetikk 23:30
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 23:21
- Pipo Filtre Ve Salyangoz Kabukları aquatales 23:03
- L46 Zebra Pleco Çiftleri Dost34. 22:29
- F1 Black Camerun Ve F1 Chaitika Goldlar DiscusTurk 22:02
- Marlieri A Kalite Çiftler DiscusTurk 22:02
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 21:56
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 21:56
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 21:56
KULLANICILAR
- 138 Online Kullanıcı, 75 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.