ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tnakresss
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ağustos 2011 09:13
Son Ziyaret:
23 Haziran 2019 20:52
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
serkant yakıt
Doğum Tarihi:
28 Nisan 1978
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
önmuhasebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

serkant yakıt

SON 9 MESAJI

Mini Bitkili Akvaryum Denemesi
Arkadaşlar üstadlar eve geldigimde şöyle bir görüntü ile karşılaştım[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/114239/200620191004111.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/114239/200620192024031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/114239/200620192024331.jpg[/IMG]

Bôyle bir bulanıklık ve bir bitkinin üstünde de böyle garip bir olusum var. İçme suyu kullandım. Acaba bu normalmi? Balıklarda ölen yok. Sıcaklık 27 derece. Sadece dün aksam çok az yem verdim. Bu gecede çok az yem vericem.
Mini Bitkili Akvaryum Denemesi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/114239/200620191004111.jpg[/IMG]

Herkese merhaba.

Resimdeki gibi başlangıç yapmak amacıyla resimdeki gibi bir akvaryum kurdum. daha doğrusu kurduğumu düşünüyorum. Öncelikle sanırım altındaki 2 kg lık hagen kum yetmedi. 1 -2 kg daha eklicem. Akvaryumda Tilki kuyruğu ve Java Moss sarılı bir dal mevcut. Tankın büyüklüğü sanırım 15-20 lt. boy:40 cm en:19 cm. bir tane ufak şelale filtre aldım ancak sesinden ne yazıkki duramıyorum. planım bir adet betta beslemek. şu anda içinde kızımın isteği doğrultusunda 5 ad. neon tetra var. aydınlatma için philipsin 3 w lık 6500 kelvinlik bir tasarruflu ampülünü kullandım. ancak sanırım bitkiler için doğru ampul değil. Betta gelmeden önce üste 4-5 tane pistia eklicem. acaba sizlerde yanlış yaptığım yerlerde yardımcı olabilirmisiniz?

Bu akvaryum için en uygun aydınlatma ne olmalı? Betta için şelale filtre olarak mevcut olanın sesinden dolayı Dophin H80 alıcam. şurasını şu şekilde yapmalısın dediğiniz yerler mevcutmudur?
BETTA AKVARYUMU OLUCAK
Sayın Abdullah bey henüz hiç yem atmadan bu kurtçuklar çıktı. Acaba kullandığım sıvı gübremi sebep oldu?
BETTA AKVARYUMU OLUCAK
Fotoğraf:

Boyut (cm):30-17-25
Kapasite (litre):11-12 Lt.
Canlılar:şu an için sadece elma salyangozları (çok küçükler)

Malzemeler:Eski akvaryumumdan kalan 100w ısıtıcı (resimde yok), boyu marka şelale filtre (en küçük boylardan), uydurmasyon (DIY) gibi sonradan yükseltilmiş ve içine ayna döşenmiş kapak içine takılı 6500 kelvinlik 20-21 w lık emin değilim (sanırım 115-120 w civarı) philips tasarruflu ampul

Akvaryum Bakımı: 15 günlük bir akvaryum sadece 1 kere dip çekimi ve su değişimi yaptım.

Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:resimdede gözüken sıvı gübreden 15 günde 1 yarım kapak


Akvaryumuma eğer olur derseniz bir Betta ve öncesindede bir tane cüce vatoz eklicem. birde resimlerde görüldüğü gibi siyah fon olan arka camda küçük çok ama çok küçük kurtcuklar var. ön camda ise (resimlerde çok hafif gözüküyor) sanırım fuzzy kısa tüy algı oluştu. 

Bu sorunlarımı nasıl düzeltebilirim? yardımcı olursanız ve akvaryumumun genel durumu hakkında görüşlerinizi ve fikirlerinizi belirtirseniz çok memnun olurum. 

Saygılar.

tnakresss2011-10-12 13:43:18
İlk bitkili denemem

bitki eklemesi yapıldı. sera demir takviyeli sıvı gübrede kullanmaya başladım. florasanın bir tarafı sönük gibi  geliyordu. bundan dolayı florasanıda yeniledim. aldığım yeni ampülün ışığı sarıya yakın bir renkte. sanırım daha günışığı tonunda. öncekine göre ışıkta çok daha fazla artma var. 
    
zemine üzerine biraz java moss koymak istiyorum en azından belli yerlere. deniz kabuklarınıda üstlerine koyduğumda java ların tutunmalarına yardımcı olur diye düşünüyorum. 

 arka fonuda siyah olarak resimlerden sonra kapladım. eski filtrenin motoru akvaryumun içinde olduğundan inanılmaz bir ısı sorunu vardı. sıcaklık 29-30 arasındaydı. dışarıdan vantilatör tutarak soğutuyordum. bende bunun üzerine eski sistemi komple iptal edip köşe filtre (pipo filtre ile aynı sanırım) aldım hava motoruna bağladım. hem görüntü hemde ısı olarak rahatladı akvaryum. sıcaklık 27 derecelere düştü. en azından eskisi gibi yavrularım filtreye kaçmaz. 

ilk diktiğim elodea larımın alt kısımlarındaki yaprakların eridiğini gördüm. bariz şekilde bozulma vardı. sıvı gübre, yeni ışık ve en önemlisi akvaryum sıcaklığının düşmesi ile bu sorunların biteceğini düşünüyorum. 
  



Acaba genel görüntü itibariyle daha yapmam gereken ne var? 
İlk bitkili denemem
1 kök anubias nana-1 kök zeytin-1 kök javafern-1 kök petchii ve zeminide javamoss ile kaplicam.

bu şekilde bir çeşitlendirme yapıcam. çokda fazla doldurmak istemiyorum akvaryum küçük olduğu için sorun olabilir diye düşünüyorum. haftada bir floramin atıcam tavsiyeniz üzerine.
Sıvı gübre yosun oluşumuna sebep olmaz değilmi?


Dekorasyon için "optik engel" den bahsetmişsiniz. Nasıl yapılıyor ve tam olarak nedir?
İlk bitkili denemem

akvaryum ışığının resmini dün gece çektim. bu ışık sizce uygunmudur?

buraya uygun ampul nerden temin edilebilir? 

sayın @barbarossa köklere tel sarmak dediğiniz nasıl yapılıyor? Demir için suya sıvı olarak katabileceğim takviyeler mevcutsa onlardan kullansak uygun olurmu?

cevaplarını esirgemeyen tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.
saygılar...
İlk bitkili denemem
Ben yazımı tamamlarken sizler yazmışsınız bile  
Ne yazıkki florasanın kaç watt olduğunu bilmiyorum. ancak resimdeki kadar aydınlatıyor.


Sayın @gokhantiknaz ısıtıcımı 50 w lık sera marka daha küçük boyutlu olan ısıtıcı ile değiştirip filtre borusunun arkasına saklamayı düşünüyorum.
Birde hava motorunu çıkartırsam balıklar için gerekli oksijeni sağlamak için bitkiler yeticekmi acaba?

Aquaclay a köklü bitkileri vantuzla zemine tutturarak diksem yeterli olurmu?

Co2 tabletleri 2 günde bir kullansam zararı yada yaraı ne olur?
 
İlk bitkili denemem
Fotoğraf:

Boyut (cm):37*25*30
Kapasite (litre):30-35
Canlılar: 5 neon - 3 dişi (1 i damızlık altı) 1 erkek  endler - 3 yavru molly - 2 yavru endler 

Malzemeler: Akvaryumun kendinden gelen filtresi (karbon takviyeli), 100 w ısıtıcı, Sera hava motoru, aquaclay zemin kumu.

Akvaryum Bakımı: 2 haftada bir %15 - %20 su değişimi

Kullanılan Yemler: pul yem 15 günde bir sera marka canlı yem

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:


Daha önceden aynı akvaryumumda altta standart beyaz kum ve suni bitkiler ve suni kaya kütük vs. vardı. aşırı derecedede akvaryumcu gazıyla alınmış balıklar ile doluydu. kaybettiğim 10 balığımdan sonra geri kalanlar daha büyük akvaryum sahibi arkadaşlarıma verildi. 
Şuanda ki halinin üstüne biraz daha bitki takviyesi (1 kök anubias nana-1 kök zeytin-1 kök javafern-1 kök te petchii ekleyip zeminede javamoss döşemeyi düşünüyorum) ve ısıtıcının 50w lık sera marka daha küçük boyutlarda olan ısıtıcı ile değişimi (arka taraftan kaldırıp filtre borusunun oraya saklamayı düşünüyorum) gibi değişilklikler düşünüyorum.
şu anda aydınlatma olarak akvaryumun standart ışığını kullanıyorum. bitkiler için herhangi bir ekstra katkı maddesi eklemedim ancak yapacağım takviyelerden sonra CO2 tableti kullanıcam. gübre kullanmayı düşünmüyorum çünkü yosun yaptığını öğrendim.

Sizlerinde değerli fikir ve eleştirilerini öğrenmeyi çok isterim.
Saygılar..

tnakresss2011-09-14 17:48:03

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.