ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gizemt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Eylül 2013 20:58
Son Ziyaret:
09 Temmuz 2015 22:46
Toplam Mesaj:
62 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gizem Tuncay
Doğum Tarihi:
30 Nisan 1990
Yaş:
34
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gizem Tuncay
Ankara

SON 10 MESAJI

Yeni Üretimlerim
Arada bir hm üretimim vardı o yavruları hiç çekmemişim, ekleyeyim burada bulunsun :D

 
 
 
 
Yeni Üretimlerim
 Arayı çok açmışım, güncelleyelim bakalım :)






27.03.2014 Red Dragon Hmpk Betta Üretimi
Arkadaşlar yazmayı unutmuşum bu üretimin tamamını kaybettim malesef...
Yeni Üretimlerim
Büyümeye devam...

 

 
Yeni Üretimlerim
İstediğiniz yavru olsun :) Sırf ctpk görebilmek için ekliyorum, beklemedeyim :D

Mavişinkiler büyüdü renklendi bile:
Buda ufaklıklar:
Yeni Üretimlerim
Bayadır yoktum, baktım yeni yeni üretimler olmuş hemen akvaryumları hazırladım  İki üretimin arasında 20 gün falan var. Yavrular Selçuk ŞENOL abimin torunları olacak. Umarım yavrular da ebeveynleri kadar güzel olurlar da buradan paylaşırım.

2 yeni üretimden kareler:

Albino Betta

 [QUOTE=Davut Alpagu]Gizem hanım, yavrularım üç haftadı boy atmıyor.Ne yapmam lazım?[/QUOTE]

[QUOTE=TaaRuuZ]O sormadan ben sorayım. Yem olarak ne kullanıyorsunuz? Su değişim sıklığı nedir :) Galibe bunları sormak lazım bakalım makaleler işe yaramış mı test edeyim kendimi :D [/QUOTE]

Yem olarak canlı artemia ve mikro kurtla başlıyorum. Kuru yeme geçişte krill içeren bir yem var toz şeklinde onu kullanıyorum. Yem yiyebilecek boya gelince de birkaç markanın sarımsaklı, büyütücü ve normal yemlerinden dönüşümlü olarak veriyorum. 

Dip çekimini de boylandırma tankına alana kadar her gün yapmaya çalışıyorum. Sonrasında da haftada 1 kez %40 değişim yapıyorum. 

Albino Betta
Yok bunları Joep'le konuştuk hatta o da bettalarımın Yağmur hanımla ilgisi var mı diye sordu:D Partial ve piebaldism albinism hakkında konuştuk. Partial olarak tanımlanıp ağız çevresinde renk pigmentlerine rastlanan balıklar olduğundan söz edince bu ihtimal üzerinde durduk. Kırmızı gözlü betta diyelim biz buna en iyisi:)
Albino Betta

[QUOTE=-bettafun-]Bence sizi üzmeyelim ama biraz daha büyümeli renklenmeler var. Bir daha ki denemelerinde  olur. [/QUOTE]


Aslında haklısınız tamamen renksiz albino tanımına uymuyor. Üzerinde belli belirsiz siyahlıklar var bu da melaninden tamamen yoksun olmadığını gösteriyor. Ama şöyle bir parantez açmak gerek.

İnsanlarda da hayvanlarda da tek tip albino yok. Kırmızı gözlü olup ciltte renk pigmentine sahip olanlar, beyaz değil sarı(pale) renkte deriye yada saça sahip olanlar gibi. Balıklarda da metamorfoz sürecinde değişik pigment anomalileri tespit edilmiş. Pseudoalbinism yada hypomelanism gibi. Ayrıca leucism adı verilen sadece melanin değil diğer renk pigmentlerine de sahip olmayan ama normal gözlü hayvanlarda mevcut. Doğada partial albino denen kırmızı gözlü fakat bedeninde bazı renk pigmentleri olan balıklarda var. Genetik olarak hangisi olduğunu bilmesemde kırmızı gözlü pigment anomalisi olan bir canlı. Bakalım transparana mı marble a mı dönüşecek bende merak ediyorum:)

Albino Betta

[QUOTE=YagmurFF]Güle güle büyüsün, sendeki albino erkek sanırım, bendeki dişi albinolardan biriyle eşlemeyi bir düşünelim [/QUOTE]

Diğer erkeklerin kuyruğu baya büyüyünce bunu dişi sanıp dişi tankına almıştım ama sanırım albino olduğundan gelişimi yavaş kalmış:D  Biraz daha büyüsün bakalım:)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.