ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mertdeep
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mayıs 2007 23:36
Son Ziyaret:
07 Şubat 2012 23:56
Toplam Mesaj:
169 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Dipevliler
Doğum Tarihi:
03 Mart 1984
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


                  

SON 10 MESAJI

Haılea F-300 B nano sump filtrasyon hakkında
 
 
                 Herkese merhaba, 2 yıldır ara verdiğim hobiye bir nano akvaryum alarak geri döndüm. Tankın arka kısmı komple sump şeklinde çalışıyor.Alttan, üstten ve taban filteri şeklinde 3 ızgaradan çekiş yapıyor.  Ancak içindeki sünger ve elyaf yoğunluğundan dolayı filtrasyon çok yavaş. Hem bakteri oluşması için hem de akıntıyı ve çekiş gücünü görmek için farklı boyutlarda bir miktar yem attım. Emme gücü neredeyse yok gibi ama itiş kuvvetli. Elimde daha önceden kalma substar, karbon vb... malzemeler mevcut. Süngerleri çıkarıp bunları kullanamayı düşünüyorum. Hangi sırayla koymam daha uygun olur? Benzer tipte akvaryum kullanmış olan arkadaşların tavsiyelerini duymak isterim. Akvaryumla ilgili bir link de koyuyorum http://www.hailea.com/e-hailea/product1/FA300.htm
ytong tuğladan sehpa
 
             Merhaba, genelde yurtdışında ağırlıklı olarak ytong tuğlalarla akvaryum sehpası yapan çok hobici var. Türkiyede bu o kadar da yaygın değil sanırım. Kimileri ytongları dizerek, kimisi de duvar örrer gibi kullanıyor. Örneğin 100cm bir akvaryum için; aşağıdan yukarıya bir sıralama verirsem, 100cm. sunta ( zeminde ) üzerine 3 sağ ayak, 3 sol ayak için ytong tuğla, en üstüne de yine 100cm. sunta koyarak sehpa basitçe ve 10dk gibi bir sürede tamamlanıyor. Testereyle bile kesilebilen ve şekil verilebilen bu hafif tuğlalar pratik ve ucuz. Ancak üzeri sıva yapılmadan kullanıldığında özellikle de suyla muhattab olunca ufalanma ve çatlama yapabilir diyenler var. Bundan çok emin olmasam da, tecrube etmedim.
            Bu tip bir ürünü kullanan ya da bizzat tecrubesi olan arkadaşlar görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
100lt nano için PS seçenekleri .
    Volkan bey ilginiz için teşekkürler . Kurulumda maliyeti minumum tutup , sabrı maksimum tutacağımdan emin olduğumdan böyle bir soru yöneltim . Yabacı forumlarda redsea 400 kötü olduğu da yazıyor , verdiğimz paranın karşılığını ve en önemlisi farkını almayacaksak anlamı yok almamın . Bu nedenden dolayı tüm pslerde mantığın aynı olduğunu düşünerek hava taşlı bir modelle başlayacağım sanırım . Peki , balık olmadığında gerçekten de kirlilik çok sorun olmuyor ve basit bir ps iş görüyor mu ? Omurgazıslar balıklara oranla daha mı temiz canlılar ?
100lt nano için PS seçenekleri .
  Merhaba , 100lt tuzlusu nano tankı kurmama ramak kalmışken , sizlerden teknik yardım rica ediyorum . Piyasa da pek çok tipte askı tip ps mevcut , çok ucuzları ve pahalı olanları mevcut . Benim favorim red seanin ürettiği ps400 modeli . Yer ve bütçeden dolayı en fazla kurabileceğim akvaryum hacmi 100lt olduğundan , bu yönde tavsiyelerde bulunursanız sevinirim . Örneğin , havataşlı bir ps ile başlayıp , bir kaç ay sonra daha iyi bir ps kullanmam sağlıklı olur mu ? Tankın çok uzun süre boş işletmeyi düşündüğümü de hesaba katarsak , şansım ne kadar olur merak ediyorum ? Tankta balık bakmayı düşünmüyorum ve balık istemiyorum! Çok az sayıda canlı olucak .  turbo snail ve fire shrimp gibi canlılar haricinde 8-10 ay sonra omurgasızları eklemeyi düşünüyorum . Amacım mushrooms ve polyps türlerine bakmak Tebessüm İlginiz için şimdiden teşekkür ederim , saygılar .
discusta dış filtre şart mıdır ?
Yani ayrı bir tank yada bidonda dinlendirilmiş , uslubuna uygun hazırlanmış bir suyu üretim filtresi bulunan camacam tanka taşıyıp kullanmak mümkündür ? mertdeep2008-10-19 13:34:19
260 lt için dış filtre ?
    Merhaba , 260 litre camacam discus tankı için eheim ve tetra dışında hangi model dış filtreyi tavsiye edersiniz . Ucuz bir filtre arıyorum , hesaplı ve güvenilir bir model tercihimdir . Şimdiden teşekkürler .
discusta dış filtre şart mıdır ?
        Faruk bey , öyleyse debisi düşük bir dış filtre işimizi görecektir . Balıkları rahatsız etmeden dış filtrenin full performans çalışacağını düşünemiyorum . Daimi süre çalışacağından düşük debi daha uygun olmaz mı ?
discusta dış filtre şart mıdır ?
    Biliyorum belki de gereksiz bir soru bu , ama yine de şansımı denemek istedim . Camacam discus tanklarının çoğunda sadece üretim filtrelerinin kullanıldığını farkettim , her discus bakıcısı dış filtre kullanmıyor gibi geldi . Acaba üretim filtresi, ve düzenli su değişimi ile ( günlük %50 ) discuslar sağlıklı yaşarlar mı ? mertdeep2008-10-11 13:16:26
Akvaryum kum alanını genişletmek
 
 
        Peki en alt bölmeyi nasıl temizlemeyi düşünüyorsunuz ? ya da orasının filtrelenmesi nasıl olucak (orta parça mobil olomadığı sürece zor gibi ) ? Denemek gerek , uygun bişey olsaydı üretimciler çoktan yaparlardı bunu . Kolay gelsin . Saygılar .
200 Litre İçin İç Filtre
 
 
 
          GAP7 almadan ne kadar güçlü ve kullanışlı olduğunu anlayamazsınız . son derece de pıratikler , kalaşnikof gibi filtrelerdir . saygılar .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.