ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ntayyar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Haziran 2013 02:37
Son Ziyaret:
25 Şubat 2018 16:25
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nezih Tayyar
Doğum Tarihi:
19 Ağustos 1970
Yaş:
53
İl:
Usak
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Nezih Tayyar

SON 10 MESAJI

Bunlar hangı tur?
Mustafa Bey, resimlerden gördüğüm kadarıyla karidesleriniz henüz yetişkin değiller. Yetişkin olduklarında tam renklerini alırlar, endişelenmeyin.
MAVİ KAPLAN TANITIM ve SORULARIN CEVAPLARI
Serdar Bey, ilginiz için teşekkürler, aşağıdaki resimlerden kumun rengi de görülebiliyor;
 
Geldiklerinde böyleydiler:


Sonra bazıları böyle oldu:




[QUOTE=SAKARYALI]Konuyu sizin için araştıracağım ? 
      Mavi kaplanların kumdan dolayı etkilendiğini sanmıyorum öyle olsa hepsinde olurdu. 

Araştırdığım süre içerisinde ;

1. Aklıma gelen acaba o rengi açanlar size mavi diye  verilen ama düz kaplan olan cins olabilir .

Forumda bu olay bir arkadaşımızın başına gelmişti. Belirtmek isterim.

Geldiklerinde hepsi maviydi. Aldığım kişi güvenilir birisi. Bahsettiğiniz olayın linkini verebilirmisiniz.

2. Olarak kimisi mavi kalıp kimisi iyice açtı ise açanlar strese girdikleri için olabilir.  

Stresin iki ay süreceğini düşünmüyorum, ayrıca sürekli yavruluyorlar ve neredeyse tüm dişilerin karnında yumurta var, streste olsalar üremezlerdi diye düşünüyorum.

Diğer bilgili arkadaşlardanda yorumlarını bekliyoruz.

 Akvaryumunuzda yeterli oranda saklanma yerleri mevcutmu ?

Evet akvaryumda saklanma yerleri mevcut.

 Akvaryumunuzun ve karideslerinizin bir fotoğrafını paylaşırsanız  daha rahat yardımcı olabiliriz.  Saygılar
[/QUOTE] ntayyar2013-11-08 01:50:22
MAVİ KAPLAN TANITIM ve SORULARIN CEVAPLARI
Serdar Bey bu güzel paylaşımınız için teşekkür ediyorum. Mavi kaplan konusu açılmışken izninizle bende bu türü besleyenlere bir soru sormak istiyorum. Yaklaşık iki ay önce 10-12 adet mavi kaplan aldım, karidesler bana geldiklerinde renkleri ve formları mükemmel durumdaydılar. Ancak aradan 2-3 gün geçtikten sonra bazılarının renkleri açıldı, hatta sarımsı bir renge döndü (turuncu gözlü kaplan görümümü aldılar), diğerlerinde ise hafif açılmalar olmasına rağmen hala mavi görünüyorlar. Yaptığım araştırmada zeminde kullanılan kum renginin açık renk olması durumunda böyle bir etkinin olabileceğini okudum (ben beyaz kum kullanıyorum). Kumu değiştirmek istemediğim için buna çare olarak zemini kuru yaprakla kaplamam tavsiye edildi, bunu uyguladım, ancak bir değişiklik olmadı. Benim burada anlayamadığım şey, eğer kum renginden dolayı bir renk değişimi olduysa neden karideslerin tümünde böyle bir durum olmadı? Benzer durumla karşılaşan hobiciler var mı, varsa bu soruna bir çare bulabildiniz mi?
Kh'ı düşürmek(CRS)
Sizin de belirttiğiniz gibi filtrelerenizin değişim zamanı gelmiş olabilir. Filtrelerin ömrü giren suyun özelliği ve kullanım yoğunluğuna bağlı olarak tavsiye edilen sürelerin gerisinde ya da ilerisinde olabiliyor.
uşaklılar buraya
Hepinize merhaba, 10 yıldır Uşak'ta yaşıyorum. Karides ve salyangoz çeşitleri besliyorum.
Kh'ı düşürmek(CRS)
Piyasada kH düzenleyiciler de var, ancak ben kullanmadığım için bir tavsiyede bulunamayacağım. Bence kH düzenleyici kullanmak yerine ozmoz sisteminizdeki sorunu gidermek daha kolay ve kalıcı bir çözüm olabilir. 
Kh'ı düşürmek(CRS)
Piyasada gh arttırıcı çok mamül var, hatta karides akvaryumlarına özel olarak üretilenler de var. Ben genel amaçlı düzenlenmiş olan Seachem Replenish'i kullanıyorum.
Kh'ı düşürmek(CRS)
Benim kullandığım ozmoz suyunun kH ve gH değerleri 0'a yakın, TDS değeri 10, pH değeri 6 civarında. Bu suya GH arttırıcı eklediğimde 4-5 gH, 0'a yakın kH, 6,3 pH ve 110 civarı TDS'ye sahip bir su elde ediyorum. Eğer siz herhangi bir katkı kullanmadan ozmoz sisteminizden belirttiğiniz değerleri alıyorsanız, sisteminizde bir problem olabileceğini düşünüyorum.
Katil Salyangoz yumurtaları ve yavruları
[QUOTE=kerem_kerem]Merhaba, benim 4 katilim var cinsiyetlerini henüz çözmedim ama bir çok yumurta döktüler akvaryumun her yeri yumurta doluydu, normalde 10-12 yumurta  bırakıyorlarmış ama çok fazla yumurta vardı. Ben tatildeyken yavrular çıkmış çok küçük oldukları için biraz büyüdüklerinde sayabildim ama sadece 6 yavru var. Sorum, 50 kadar yumurtadan 6 tane yumurta almak normal mi? Yumurtadan çıkamasalar etrafta hiç yumurta yok, yetişkin katiller kendi cinsi yavruları yer mi?[/QUOTE]

Kendi cinslerini yediklerine hiç şahit olmadım. Ancak katil salyangozlar çoğu zaman kumun altında oluyorlar. Benim akvaryumumda yaklaşık 100 tane olmasına rağmen, akvaryuma bakıldığında 10-15 tanesini ancak görebiliyorum. Sizin yavrularınız da kumun altında olabilirler.
Karides Tür Önerisi
[QUOTE=numan85]Mavi velveti şu an bulmak çok zor diye biliyorum çünkü bende bir müddet aradım fakat elde edemedim, ama çok hoşuma giden ve  beslemek istediğim türler arasında yer almakta. Birde mavi kaplanlarımdan tecrübelere dayanarak mavi renk variyeteleri siyah renkli kumda kendini pek göstermiyor açık renk kumun (beyaz olabilir) daha göze hitap edeceği kanısındayım.[/QUOTE]

Mavi kaplanların açık renk kumda beslendiklerinde renklerinin daha açık tonlara dönüştüğünü gözlemledim. 


[QUOTE=Revo_X]

Aldığım 9 turuncu sakuradan şuan elimde 4 tane kaldı zaten bilmediğim bir nedenden dolayı ölüyorlar:S Artık turuncu sakura yerine kaplan karides alacağım öbür bölmeye de crs düşünüyorum.

[/QUOTE]

Ölüm nedenini belirlemeden aynı akvaryuma başka tür bir karides eklemek riskli olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.