ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hidrobotanik
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Ekim 2006 19:53
Son Ziyaret:
07 Temmuz 2007 05:59
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Faruk Gençöz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Öğretim Üyesi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Faruk Gençöz

SON 10 MESAJI

2. Akvaryum Yarışması Sonuçları
Yarışmaya her katılan akvariste teşekkürler. Bu yarışma, bu şekilde gittikçe daha çok katılımlı ve sadece katılarak bile bir değer elde edilebilecek hale geliyor. Organizasyon güzel, akvaryumlar özenle bakılmış, yarışmacılar birbirlerini kutluyorlar ... Doğrusu çok taktir edilecek bir ortam.
 
 
ADA 2007 Yarışması
ADA Uluslararası Su Bitkileri Düzenleme Yarışması (International Aquatic Plants Layout Contest) 2007

Yarışmanın son katılım tarihi 31 Mayıs 2007.
Bu yıl başvurular web üzerinden yapılabilecek!
ADA IAPLC 2007 Başvuru Formu

Hidrobotanik2007-1-16 20:17:48
Akvaryum Yarışmasına Katılım Seviyesi
2006 Aralık ve 85 akvaryum.  Helal!
Hidrobotanik2006-12-20 5:23:8
Akvaryum Yarışmasına Katılım Seviyesi

Linkleri incelerken aslında tartışmaya nisbeten az sayıda üyenin katılmış olması beni oldukça şaşırttı. Linklerdeki tartışmaya katılıma göre yarışmaya 70'in üzerinde katılım olması birbirlerine pek denk olmamış. 

Akvaryum.com'un özelliği ve katılımcıların düşünceleri ne olmuş olmalı ki yarışma bu derece ilgi gördü?

Daha önceki akvaryum yarışmalarındaki katılım düşüklüğünün arkasındaki sebepler konusunda yaptığım bir anket vardı. Hatırlayabildiğim kadarı ile akvaristler, akvaryumlarını sergilediklerinde eleştirilmekten çekiniyorlardı ve mükemmel bir akvaryuma ulaşmadan önce var olanı paylaşmak istemiyorlardı. Bu bilgiden hareketle, akvaryum.com daha rahat paylaşılan bir ortam yakalamış olabilir mi?    

Akvaryum Yarışmasına Katılım Seviyesi

Türkiye çapında ilk akvaryum yarışması 2004 yılında gerçekleştirilmişti. İlk yarışmaya katılım 18 tankla sınırlı kalmıştı. Bundan sonraki 2 sene içinde 2005'de 30 tank sınırı aşılırken, 2006'nın başlarında düzenlenen yarışmada 40 tank sınırı maalesef aşılamadı. 2006 yılının sonunda Akvaryum.com'un düzenlediği 1. Akvaryum Yarışmasında son güne bir gün kala yarışmaya 70'in üzerinde akvaryumun katılması 2006 yılında akvaristlerin kıracağı ciddi bir rekor olarak gözükmektedir. Bu rekor Modern Türk Akvaryumculuğu tarihinde önemli bir dönemeç olacaktır.

Bu güzel yeni yıl hediyesi için katılan tüm akvaristleri ve Akvaryum.com yetkililerini tebrik ediyorum. Yeni yılda yeni rekorların peşinde olmayı da temenni ediyorum.

Hidrobotanik2006-12-14 15:7:24
ADA 2007 Yarışması

ADA International Aquatic Plants Layout Contest 2007
 
ADA 2007 yarışmasının son katılma tarihi 31 Mayıs 2007. Yarışmaya katılım ücretsiz ancak katılımcılardan yarışma sonuçlarının kitabı ve postalama masrafları istenecek gibi gözüküyor.

Yarışmaya katılım için gerekli form www.adana.co.jp adresinde yakında yüklenecek.

Su bitkileri ve göllerin yapılanması
Tarihte bir yanlışlık yapılmış. Seminer 27 Kasım değil 27 Ekim'de olacakmış. Yani, seminer bugün saat 11:00 de.
Su bitkileri ve göllerin yapılanması
Limnoloji (Gölbilimi) listesinde yapılan duyuruyu aktarıyorum. Seminer dili İngilizce.

SEMINAR ANNOUNCEMENT

"STRUCTURING ROLE OF MACROPHYTES ON TROPHIC DYNAMICS IN SUBTROPICAL & TEMPERATE SHALLOW LAKES"


DR. MARIANA MEERHOFF
AARHUS UNIVERSITY; DENMARK

METU BIOLOGY DEP. SEMINAR ROOM
27th NOVEMBER 11:00 AM


ALL INTERESTEDS ARE CORDIALLY WELCOME
Hangi kitleye hitap ediyor?

Soru bir çok üye tarafından anlaşılmış görünüyor. Zira şu anda 29 kişi 25-40 aralığına oy vermiş bile.

Bu anket sonuçlarında ortaya çıkan eğilim daha önce Türkiye'de ve ABD'de yapılan araştırma sonuçları ile oldukça tutarlı gözüküyor. 2003'de e-mail üzerinden yaptığım ve 131 Türk akvaristin cevap verdiği araştırmaya göre yaş ortalamamız 30. Akvaryuma başlangıç yaşı ise ortalama 16.

deneme yanılma

Akvaryumculuk ne de olsa bir hobicilik. Hayatın bir çok alanında deneyemeyeceğimiz şeyleri hobi alanında denemek güzel olabilir. Ancak bahsedildiği gibi bu hobi canlılar üzerine ve onların hayatlarını tehlikeye atmaya hakkımız yok.

Vagus'un yazısı üzerine benim vurgulamak istediğim başka bir nokta var. Bir çoğumuz kendi kendimize icad ettiğimiz şeylerin işe yarayıp yaramadığını görmekten ve paylaşmaktan büyük zevk alırız. Evdeki malzemelerle icad ettiğimiz şeyler piyasada satılan benzerlerinden bazen daha pahalıya belki çoğu zaman daha ucuza gelir. Pahalıya bile gelse tasarladığımız şeyi ortaya çıkarmaktan insan büyük bir zevk duyar, kendiyle gururlanır. Burada hiç bir problem yok. Biraz bu sebepten, biraz satın alma gücünün azlığından, biraz da başka sebeplerden insanlarımızın çoğu aynı yolu deneyince ülkemizdeki akvaryum ticareti palazlanamıyor. Buna paralel olarak da muhteşem görünümdeki akvaryumları çoğu zaman ancak yabancı dergi ve kitaplarda görüyoruz. İnternet sayesinde aramızdaki açık daha azaldı. Ancak interneti takip eden akvaryumseverler, toplam Türk akvaryumseverlerin ancak %10u, belki daha da azı.     

Türkiye evlerde beslenen hayvan sayısına bakıldığında Avrupa ülkeleri arasında ilk 5 ülkeden biri. Ancak pet eşyalarının ticaretinde harcadığı miktara bakılınca Türkiye sonuncu ülke. Yani, hayvan sevgimiz ve bakma isteğimiz oldukça var ancak onlar için para harcamaya pek isteğimiz yok. Bizim cebimizde Avrupalılar kadar para olmayabilir ama doğru ürünleri bilinçli bir şekilde tüketebilirsek biz akvaryumumuza baktığımız zaman kıvanırız, balıklarımız daha sağlıklı olurlar, tricaret erbabı da memnun olur.      

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.