ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hiter
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ağustos 2014 20:55
Son Ziyaret:
21 Haziran 2023 19:14
Toplam Mesaj:
51 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fuat Balkar
Doğum Tarihi:
25 Ekim 1987
Yaş:
36
İl:
Içel
Meslek:
Mersin Gündoğdu İskender Yönetici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fuat Balkar

SON 10 MESAJI

120*60*60 Deniz Kurulum Basladik Hayirlisiyla
Merhabalar kurulum ne durumda acaba?
Bitki akvaryumu kurmak
Bitkili akvaryum için kesinlikle japondan vazgeç. bende iki canavar var ne lotus nıraktılar nede parvula daha 4-5 cm civarındalar var gel sen hesap et buyuseler ne olucak. Kesinlikle sürü balığına geç. Işıklandırma ve taban tertibatını en baştan ekmek istediğin bitki türlerine göre seç sonradan uğraşması hem sıkıcı oluyor hemde kaybettiğin bitkiler cabası. Şimiden kolay gelsin :)
Kırmızı yanaklılar
Uv lamba onemli karasal alanda sıcaklığı 28-30 larda tutman lazım su içerisinde de ortalama 26 da sabit kalmalı. Isıtıcı için arkadaşın yorumuna katılıyorum ayrı bir bolmeye gerek yok. Bildiğin üzere bu türler 25-30 cm te kadar buyuyebiliyor eğer yaptırabilirsen tankı 1m olarak minimum alırsan ziyadesi ile yeter. Kalsiyum ihtiyaçları için filtrene kalsiyumlu kum koyabilirsin çok hoşlarına gider. Uv lamba için hobimmarket.com a bakabilirsin güzel şeyler var :)
Merhaba
Ne için tavsiye ettiğini merak ettim
Bitkili akvaryumlarda
Kullananlar zaten var forumda araştırabilirsiniz. Ama çok çok duşunduğunuz gibi bir fayda sağlamıyor. Tabi herşeyin azı karar kullanılabilir fakat ph dengesini aşırı bozuyor fazla kullanımda balıkların aniden afalladığını da görebilirsiniz.
Kullanım şekli genelde akvaryum suyundan biraz alıp sodayla karıştırıp azar azar ilave şeklinde direk olarak şişeden boşaltım balıkları sersemletiyor.
İlgili tartışmaları arama butonunu kullanarak inceleyebilirsiniz.
Keyifli hobiler dilerim.
Ufak Bitkili Hakkında Tavsiye
Dalgıç lamba ile bitki yetiştirilemez belki çok basit ışık istemeyen anubias gibi turler oda ancak dışarıdan ışık aldığı surece. Bitkili tank kullanmak istiyorsanız ilk başta iki önemli kural var birincisi taban ikincisi ışık. Işık bitkinin herşeyi aydınlanıyorla yetinemezsiniz fotosentez için özel ışık tayflarına ihtiyacınız var bunuda dalgıç malesef veremiyor. Yinede tercih sizin.
Ufak Bitkili Hakkında Tavsiye
[QUOTE=erdic]Bilgiler için teşekkür ederim. Bu forumda yazılan pll lambalar var. Bunlar boyut olarakta kısa sanırım. Tavsiye edermisiniz?[/QUOTE]

Evet kullanan bir çok arkadaş mevcut yanlış hatırlamıyorsam 865 kodlu olanlardan kullanılıyordu. Ciddi manada bir şikayet görmedim şimdiye kadar. Ben bölgesel aydınlatmalardan ziyade ışığın her tarafa eşit miktarda düşmesini sevdiğim için floresan ve ledler ilgimi çekiyor. İstiyorumki ışık dalga dalga gelmesin. Anlatamadım tam olarak kafamdakini kusura bakmayın. Kullanan arkadaşlar memnun görünüyorlar diyip bağlayayım :)
Ufak Bitkili Hakkında Tavsiye
1- Şu anda bende ledli sistem kullanıyorum silikonlu suya dayanıklı 72 adet 4 sıra ledim var ışıklandırma çok iyi ama bana yeterli gelmedi bitki gelişimimde çok güzel fakat floresana geçiyorum. O boyutta malesef t5 yok t8 44 cm 15 w sistemler mevcut inceleyebilirsiniz. Bitki gelişim hızı önemli değil yavaş olsun benim olsun diyorsanız basit bitkiler için led iyi bir tercih.

2-aquaclay daha önce hiç kullanmadım tavsiyem taban en az 5-6 cm olsun ben çok sıkıntısını çektim zamanında. En başta kurulumda misket gübre koyabilirsiniz tabi tank oturana kadar sıvı gübre yada iz element kullanmamak kaydıyla yoksa yosun sıkıntı.

3-Eğer led kullanıcaksanız malesef taban bitkileri olmuyor ancak t8 kullanıcaksanız 1 adet grolux 1 adet daylight ile parvula çok hoş durur. Cuba da olabilir ama başlangıç için pek önerilmez nazlı bir taban bitkisidir. marsilea hirsuta başlangıç taban bitkisi çok fazla bir şey beklemeyen taban bitkisidir. Görünümüde hoştur.

4- o hacimde co2 basınca mayalıda miktar ayarlanamadığı için ph sıkıntı olabiliyor tavsiye edilmez. Ancak ısta 550cc co2 sprey tüpler başlangıç için ve o hacimde iyi sonuçlar vericektir maliyetide fazla değil.

Keyifli hobiler..


hiter2014-11-04 21:54:20
Dip Çekimi.
[QUOTE=Hasancan Daglar] Nitrivec diye bahsettiğiniz ürün bakteri kültürüdür. Su düzenleyici de vermiş en doğrusunu yapmış akvaryumcunuz. Dradar nickli beyin/hanfendinin bahsettiği prosedür hastalıklarda kullandığımız ilaç iç-dış parazit öldürücüler için geçerlidir. Sizin kullandıklarınız ilaç değil su düzenleyici(kloru, ağır metalleri vs bağlar) ve biyolojik döngünüzün başlaması için gerekli bakteri kültürüdür.[/QUOTE]
Aynısını yazıcaktım balıkları çok erken atmışsınız ama en azından akvaryumcu doğru malzemeleri vermiş kullanmaya devam edin. İnşllah kayıp yaşamazsınız.
Test sonuçlarını yorumlamak
Tankımda japon balıkları besliyorum 2 adet bir vatoz ve bir de çöpçü var. Tankım bitkili bilgilerine akvaryumum kısmından bakanilirsiniz. gh >14 çıkıyor orası kesin 2 kere denedim sonuçlar nerdeyse böyle ama 21 dende küçük teste göre bu arada bir yerlerde. Sadece ph ölçümünde sıkıntı çektim açıkçası renk skalasında tam yerini tutturamadım :). Yarın en geç salı sera nınki elidme olur birde ona bakayım.
Cevaplar için teşekkürler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.